„Szokás manapság „konzervatív” értékrendről beszélni, amely alatt a hagyományos (évezredes? örök?) erkölcsi törvényeket értik a rejtett szuggesztió, hogy van más értékrend is. Ez azonban hamisítás, nincs két alapvető értékrend, csupán az ismert ősi „eredendő” törvények szükségletek többé-kevésbé figyelmen kívül hagyása lehetséges. Az „új értékrendek” így negatív értelemben határozzák meg magukat az eredetihez viszonyítva, mint pl. megszabadulás, liberalizálódás a főként erkölcsi, esztétikai kötelmek alól. Az értékek megfogyatkozása viszont az értéktelenség növekedésével jár mindenképpen.” – írta Botond Gyula még 2007-ben, a Média-mágia című nagyszerű könyvében.

E szerint nincsenek liberális értékek, csak értéktelenség a konzervatívval szemben. Minden, ami nem az örök erkölcsi értékeken alapul, csak elhajlás, elistentelenedés, ha Isten határozta meg az örök értékeket. A sátán volt az első elhajló, az értéktelenség dicsőítője. Valamelyik igehirdető azt mondta, a sátán volt az első liberális. Ő volt az, aki elhajolt Isten törvényeitől, aki a tőle való megszabadulást hirdette, aki az erkölcsi kötelmek alól kibúvót keresett.

Ma a világ nyugati fele akar kibúvót, Isten törvényei alól. Az örök erkölcsi normákat elvetette, amiben élen jár Brüsszel. Aki pedig az örök isteni törvényekhez hű maradt, azt szankcionálja. Ezért nem adja meg nekünk és Lengyelországnak a nekünk járó pénzeket és Ursula von der Leyen most a jobbra szavazó olaszokat is megfenyegette még a választások előtt.

Nem nehéz kitalálni Brüsszel kivel áll szövetségben és fenyegeti az Isten örök törvényeihez ragaszkodókat, azokat, akik Istennel kötöttek szövetséget. Jól hallottuk, Ursula azt mondta „vannak eszközeink”, ha jobbra szavaztok, akkor megbüntetünk benneteket, mint Magyarországot és Lengyelországot. Az Isten erkölcsi örök törvényeitől elhajlók a liberális ellenzékünk pedig tapsol nekik. Arra biztatja Brüsszelt, büntesse csak meg országunkat, ne adjon pénzt nekünk, ami sokak szerint felér a hazaárulással. Miért is? Hiszen Magyarország még mindig az örök törvényekhez ragaszkodik, ennek szellemében írta meg Alaptörvényét és alkotta meg a Gyermekvédelmi törvényt. Felháborító, hogy Magyarországon egy férfi és egy nő köthet házasságot és a homoszexuálisok nem, sőt örökbe sem fogadhatnak. Annyira ragaszkodik ahhoz, hogy az apa férfi, az anya nő, nem érti a liberális haladást, az örök törvényektől való szabadulási vágyát a mai emberiségnek. Az is felháborító, hogy nem engedi a transz és homoszexuális propagandát az óvodákba és iskolákba, pedig minden jóravaló liberális nemzet Nyugaton, azaz az örök törvényektől elhajlók már ezt régen teszik. Most meg meghozta a szívhang törvényt, hogy csökkentse az abortuszt. Ami pedig a sátánnak hozott véres áldozat(mármint az abortusz), a nőknek meg szabadságjog mert az fontosabb, mint Isten törvényei.

Soros NGO-i is ezt az örök törvényektől való elhajlást, azaz Istentől való távolodást támogatják. Árad a pénz a számtalan NGO-hoz a világon, amelyek a Soros szervezet részei és mindegyiket azért adják, hogy a liberális elhajlást támogassák az örök törvényektől. Amikor még a magyarországi Soros NGO-k oldala olvasható volt, jól láthatóan felsorolták a célokat: leszbikusok jogai, transzneműek jogai, homoszexuálisok jogai, abortusztörvény támogatása, migráció támogatása. Ezek mind első helyen szerepeltek, mert legfontosabbak a szabadságjogok, melyek felrúgják Isten örök törvényeit.

A migráció támogatására is árad a pénz, hiszen a keresztény értékeket a muszlim hadak beáradásával lehet leginkább megsemmisíteni. A muszlim vallás, hódító vallás, ahová beteszi a lábát, azt saját területének tekinti. Hirdeti a „hitetlenek” elleni harcot és abban kell hinni, hogy Jézus nem Isten fia és nem ő halt meg a kereszten, így nem is Megváltó.

Így aztán két oldalról jön a támadás Isten örök törvényei ellen, az elhajlók mindkettőt támogatják. Egyrészt harcolnak a liberális értéktelenség világtrenddé válásáért, azaz Isten örök törvényeinek elhagyásáért, ha kell szankciókkal, anyagi támogatás megvonásával, fenyegetéssel, ahogy ezt láthattuk Olaszország esetében. Másrészt még mindig támogatják a migrációt, hiába látszik már, hogy nem alkalmazkodni nem integrálódni, nem dolgozni jöttek, hanem az anyaméhen keresztül területet foglalni, az iszlámot terjeszteni.

A konzervatív értékrendnek nincs riválisa, mert a másik oldalon az értéktelenség van, az elhajlás van az örök morális törvényektől. Azt halljuk gyakran, hogy temessük be az árkokat a jobb és a bal, a konzervatív és a liberális között, de hogy is lenne lehetséges? Egyik az örök, Isteni alapértékeket képviseli, a másik pedig azt, hogyan is bújhatna ki alóla. Neki, nincsenek értékei. Az „új értékrendet” csak negatív értelemben lehet használni, hiszen ők megszabadultak Istentől és az erkölcsi kötelmektől. Mindenkinek egyéni döntése melyik oldalra áll.

„Adj tehát szolgádnak értelmes szívet, hogy ítélni tudja népedet, s megkülönböztethesse a jót és a rosszat, hisz ki tudná ítélni e népet, ezt a te hatalmas népedet?” (1Kir3,9)

Pók Katalin

Nyitó kép: Pixabay.