Megható történetnek lehetünk olvasó tanúi Gyurcsány Ferenc, ex-miniszterelnök Facebook-oldalán, amikor Dobrev Klára politikai pályára vetett fordulatáról mesél.

„Klára nem készült politikusnak” – írja Magyarország volt miniszterelnöke a feleségéről szóló történetben. A politikus azt is kifejtette, hogy véleménye szerint hitvese mostanra kitanulta a szakmát, amelyben nagy szerepet játszottak a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején szerzett tapasztalatok is.

Talán tényleg nem készült Dobrev Klára politikusnak, de azért ne felejtsük el, hogy a politikai „neveltetését” nemcsak férjének köszönheti, hanem nagyapjának is. Apró Antal az egyik legnagyobb hatalmú kommunista vezető volt, aki az 1956-os forradalmárokat „fasiszta csőcseléknek” nevezte, valamint személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét.

Dobrev Klára egy tavalyi interjúban meg is próbálta egy szintbe hozni az Orbán-kormányt és nagyapja „munkásságát”, a férje miniszterelnöksége alatt zajlott 2006-os eseményekkel kapcsolatban pedig úgy vélte, több rendőr sebesült meg, mint tüntető. Valójában ez az arány 17-150 főre esik a tüntetők javára, így éppen nem „fasiszta csőcselékezte” le a 2006-os demonstráló tömeget, de mindenképpen a felháborodott választókat tette felelőssé.

Dobrev Klára mindezek ellenére még büszke is férje őszödi beszédére,

s olyan könnyen szemet huny Gyurcsány Ferenc tettei felett, hogy képes piedesztára is emelni az embereket megnyomorító akcióit.

Az önjelölt árnyék-miniszterelnök egyébként az 1990-es évek óta él és neveli gyermekeit az Apró-villában, amely ebben a hónapban került csak eladó sorba. Persze ne higgyük, hogy a kor és a múlt szelleme által átitatott okok miatt, mint inkább kihasználatlanság ürügyén döntött a költözésről a házaspár.

Mindezek eredményeként az „árnyék” jelző a legtalálóbb Dobrev Klára számára, hiszen muszáj elfednie nagyapja és férje hagyatékát, amelyekre, ha az előbbire reméljük talán annyira nem is, de utóbbira indokolatlanul büszke.

Forrás: vasarnap.hu

Kiemelt kép: Hír TV