Tele van kérdéssel annak az általános iskolás fiúnak az édesapja, akit néhány diáktársa megütött és megrugdosott az osztálykiránduláson. Mint kiderült, a verés a tanárok előtt történt. A hetedikes Marcit annyira megviselték a történtek, hogy ki kellett venni az iskolából.

Otthon azt vettük észre, lassabban készült reggelente, a leckéje írása közben elkalandozik a figyelme – mesélte a Borsnak D. István, az összetört lelkű fiú édesapja. – Sejtettük, hogy az iskolában történt valami, de hiába kérdezgettük a fiamat, nem mondott a bántalmazásról semmi. Az is gyanús lett, hogy a nyári táborba nem akart elmenni, de gondoltuk, kamaszodik. Aztán eljött a szeptember, az új iskolai tanév, láttuk, hogy nem olyan kedvvel megy, mint korábban. Végül október 4-én reggel azt mondta, egyszerűen nem bír bemenni többé az iskolába.

A szülők nem tudták mire vélni gyermekük ellenállását, ezért beszéltek az osztályfőnökével. A tanár ekkor közölte velünk, hogy Marcira a június 8-i osztálykiránduláson az állatkertben három fiú osztálytársa rátámadt, ketten meglökték, egyikük megütötte, majd amikor a földre került, rugdosni kezdték, mindezt ő és a helyettese szeme láttára.

Nem tartották fontosnak, hogy értesítsenek bennünket. Érti ezt valaki? A sokkoló történet után leültünk beszélgetni a fiunkkal. Elmondta: szégyellte, hogy az osztálytársai megverték. Azt sem akarta, hogy felvegyük a kapcsolatot a bántalmazó, zaklató fiúk szüleivel, félt a retorziótól. Egy évvel a középiskola előtt nem akart iskolát váltani, nem akarta, hogy gyávának tartsák. De az atrocitások folytatódtak ebben az évben is, végül eljutott arra a pontra, hogy nem tudja ebben az iskolában folytatni, így kivettük. Most másik intézményt keresünk neki, és szüksége van pszichológus segítségére is…- mondta az apa a lapnak. A Bors hívta a 16. kerületi általános iskolát, az intézmény vezetője rájuk csapta a telefont, és az illetékes tankerülettől sem kaptak választ.

Forrás: Origo

Kiemelt kép: Facebook