„Az ársapkák maradnak, amíg azokra szükség van” – jelentette ki a gazdasági miniszter.

A hatósági áron tankolókat megnyugtatta, az üzemanyag-termelőket és -forgalmazókat viszont elbizonytalaníthatta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azon kijelentése a legutóbbi kormányinfón, amely szerint az ársapkák maradnak, amíg azokra szükség van, amíg azt az infláció indokolja. Magyarán: amíg nem érjük el az infláció megfeleződését, vagy az egy számjegyű inflációt, addig az ársapkáknak fenn kell maradniuk – számolt be a Világgazdaság.

A portálon azt írják: bár e közlés alapján meglehetősen képlékenynek tűnik a piaci üzemanyagárak visszavezetésének időpontja, Nagy Márton az infláció leszorításának eszközeiről is beszélt,  pénteken pedig Orbán Viktor miniszterelnök közölte, hogy további termékek kapnak ársapkát

– ez is fékezi a pénzromlást –, és megerősítette a már elhangzott szándékot, amely szerint 2023 végére Magyarországon az inflációnak egy számjegyűnek kell lennie.

A Világgazdaság azon kérdésére, hogyan érinti az üzemanyag-kiskereskedőket, hogy 2023 vége előtt aligha szabadulnak a benzinársapkától, Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára leszögezte, hogy

a hatályos jogszabály szerint a literenként 480 forintban maximált benzin- és dízelár 2022 december 31-ig érvényes. A szakma, de az ő álláspontja szerint is elég kicsi annak a valószínűsége, hogy karácsony táján bejelentsék az üzemanyagárak felszabadítását.

Úgy látja, hogy akkor gyorsulhatnának fel az események, ha a világpiaci körülmények alakulásának köszönhetően a hazai üzemanyagok piaci ára is 480 forint körül rendeződhetnének, de ennek elég kicsi a realitása.

Véleményem szerint még hónapokon ár megmarad a hatósági és a piaci ár közötti viszonylag nagy különbség, főleg a télen. A tavaszig lényegesen drágább lesz a gázolaj, mint a benzin” – jelentette ki.

Mint rámutatott, az Oroszországból érkezett gázolaj korábban nagyon fontos eleme volt az európai dízelgyártásnak, e mennyiség pótlása meglehetősen el fog húzódni. Ez a fő magyarázata a benzinénél lényegesen magasabb gázolajjegyzéseknek és a magas hazai dízeláraknak is.

Forrás és teljes cikk és kép: Mandiner.hu