Tarlós István Karácsony Gergelyről: A DK nélkül mozdulni sem tud, pártja uszkve nulla százalékos! A volt főpolgármester új fejlesztést nem lát, ami folyik, azt „kivétel nélkül mi indítottuk el”-mondta.

A Hír TV Célpont című műsorában Karácsony Gergely elmúlt hároméves fővárosi teljesítményét vették górcső alá. Mint ismert, a főpolgármester Budapestért végzett munkáját a balosok „kiválónak” értékelték, de az elődje, Tarlós István más véleményen van.

Tarlós többek között megjegyezte, hogy számára Karácsony Gergely majdhogynem kizárlógos facebook-os sajtótájékoztatói azért nem rokonszenvesek, mert „ezeket a Facebook-üzeeteket bárki megírhatja. Azt sem lehet tudni, hogy ezek a saját szellemi termékei vagy sem” – hangsúlyozta a volt főpolgármester.

Az egykori városvezető azt is leszögezte Gáll Csongor műsorvezetőnek, hogy Budapest jelenlegi főpolgármestere „rendkívül rosszul alakította a kapcsolatát a kormánnyal.

Így nem lehet működni: (…)

egyik nap halálos ellenségnek állítom be a kormányt, másnap meg odamegyek, hogy adjatok már egy kis pénzt. Ezt nem lehet csinálni”  – mutatott rá a visszásságokra Tarlós István.

A volt főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt három évben Budapesten „ami nem zöld, ott nem nagyon történt semmi.”

„Új fejlesztést én nem látok, ami folyik, azt kivétel nélkül mi indítottuk el”  – húzta alá Tarlós.

A beszélgetés során az egykori főpolgármester azt a kérdést is feltette, „hogyha engem bábnak nevezték, akkor Karácsony Gergely micsoda?

A DK nélkül mozdulni sem tud. Négy vagy öt párt rabja. A saját pártja uszkve nulla százalékos.

A visszalépése óta pedig politikailag sincs könnyű helyzetben. Főleg azután, hogy kijelentette, hogy azért tette, hogy ne Dobrev Klára legyen a miniszterelnök. Elhiheti, hogy Gyurcsány örök hálája fogja üldözni ezért a mondatért” – idézte fel az előválasztáson történteket Tarlós István.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán