Hans-Georg Maaßen német jogász, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal elnöke, azaz a német titkosszolgálatok egyik vezetője volt 2012-2018 között. A Hallo Meinung nevű internetes portálnak november 4-én adott interjúban közölte „Merkelteleníteni” kell a CDU-t.  Az interjút Rab Irén fordította, ezt szemlézzük.

Az interjú tételmondatául Orbán Viktornak a német kereszténydemokrata pártról pár hete tett megjegyzése szolgált. A magyar miniszterelnök azt találta mondani ugyanis, hogy a CDU baloldali párt. Maaßen igazat adott Orbánnak, a CDU szerinte is az elmúlt húsz évben, Angela Merkel irányítása alatt egyértelműen balra fordult. Az irányváltás olyan jól sikerült, hogy baloldaliságban még a szociáldemokratákon is túltesznek.

Orbán Viktorral szerinte az történik Európában, ami sokakkal Németországban: kiközösítik, rágalmazzák, próbálják lejáratni. Putyin mellett őt tartják a legfőbb közellenségnek.

Megengedhetetlen, ahogy bánnak vele, hogy Európa leghitványabb politikusának nevezik. Egyrészt mert ez nem igaz, másrészt mert méltatlan egy országvezetővel, de magával Magyarországgal szemben is.

Orbán mellé az utóbbi időben Giorgia Melonit is felsorakoztatták, őt is radikális jobboldali populistának kiáltották ki. Még az egykori titkosszolgálati vezető számára is megmagyarázhatatlan, ami ma Európában történik. A baloldal ellenségnek nevezi azokat, akik másként gondolkodnak, és összeurópai szinten harcot folytatnak ellenük. Mindenki láthatja,

hogyan bánik Orbánnal vagy Melonival a „brüsszeli szovjet” vagy az európai fővárosokat meghatározó baloldal.

Maaßen azt tanácsolja, hogy legyünk határozottak és mondjuk ki egyértelműen, hogy ezek kommunisták vagy másként ökoszocialisták, akiknek sok támogatójuk van Brüsszelben. Például Ursula von der Leyen is. Ők végzik a klasszikus dezintegrációs munkát Orbánnal és mindenkivel szemben, aki nem a brüsszeli baloldali irányvonalat követi. Az egyetlen megoldás gerincességet mutatni velük szemben.

A politikai ellenfél elintézése Stasi- vagy ha tetszik KGB-módszerekkel történik a nyugati világban. A módszer alapja a lejáratás, kirekesztés és a lelki terror alkalmazása.

A szélsőbaloldali aktivistáknak nemzetközi „kiképzőtáborokban” tanítják ezt a technikát. A kiképzett aktivisták mindenütt felbukkannak, ott találjuk őket a média világában is, ugyanazt a módszert alkalmazzák a másként gondolkodókkal szemben. Pedig az emberek túlnyomó többsége másként gondolkodó! Még Németországban is.

Ami egyébként Németországot illeti, Hans-Georg Maaßen úgy látja, hogy a CDU/CSU jelenleg már nem képes kapcsolatot teremteni a konzervatív polgári táborba tartozó sokmillió emberrel. Az elmúlt tíz hónapban kiderült, hogy az új pártelnök, Friedrich Merz sajnos Merkel politikáját folytatja. A pártnak politikában és programban is világosan el kell határolódnia a Merkel-korszaktól és a korszak személyi állományától, különben el fogja veszíteni a következő választásokat. Ha nem lesz változás, és a CDU nem talál vissza a polgári konzervatív irányba, akkor a Zöldekkel, a kommunista utódpárt Linke-vel és az SDP-vel kell majd osztoznia az egyre vékonyodó baloldali tortán. Ez pedig egyértelmű választási vereséget fog jelenteni. A jobbközép szavazótábor egyre csalódottabb, inkább nem választ, és egyre nagyobb a légüres tér ezen az oldalon. A keletkezett vákuumot valamikor be kell tölteni, és nem szabad hagyni, hogy ezt radikális vagy szélsőséges párt tegye. Több millió ember érzi ma úgy Németországban, hogy nem képviseli őket senki.

Ha a CDU valódi konzervatív politikai erő kíván lenni, akkor meg kell szabadulnia Angela Merkeltől és pártfogoltjaitól, ki kellene őket zárni a pártból.

Maaßen szerint „Merkeltelenítésre” van szükség, egyértelmű jelzésre, tekintettel arra a kárra, amit Merkel okozott a pártnak és Németországnak. A konzervatívok el akarják felejteni azt a korszakot, amikor a CDU baloldali párttá alakult át és ezt az elhatárolódást várják Friedrich Merztől is.

Hans-Georg Maaßent 2018 őszén azonnali hatállyal elbocsátották pozíciójából, A chemnitzi zavargások során olyan videó került a nyilvánosság elé, amelyben szélsőjobboldali elemek migránsokra támadtak egy tüntetésen. A cél nyilvánvalóan az AfD lejáratása volt, Angela Merkel személyesen szörnyülködött a képek láttán. Maaßen viszont hivatalból közölte, hogy hamis, manipulált felvételekről van szó.

Forrás és teljes interjú: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: AFP/Martin Schutt