Közösségi oldalán megosztott videóban a miniszterelnök tisztázta Magyarország álláspontját az ukránoknak szánt pénzügyi segítségnyújtásról. Az elején felhívta a figyelmet, hogy Magyarország idejében jelezte álláspontját az Európai Bizottságnak.

„Előre szóltunk, hogy támogatjuk Ukrajna pénzügyi megsegítését, ezt helyesnek tartjuk és szükségesnek tartjuk.” – kezdte az álláspont ismertetését.

„Azt is jeleztük, hogy Magyarország az ebből ráeső pénzügyi terhet vállalja. Ugye beszélünk 18 milliárd Euróról a következő évben. Az ebből Magyarországra eső rész a magyar kormány már elkülönítette a költségvetésben és ezt a pénzt oda fogjuk adni az ukránoknak. Az erről szóló tárgyalásra már felhatalmaztuk a magyar külügyminisztert. De mi nem fogunk támogatni semmi olyan megoldást, amely az Európai Uniót az adósságközösség irányába viszi tovább. Tehát mi vállaljuk a ránk eső terhet, de nem az Unión keresztül akarjuk ezt lebonyolítani, mert szerintünk nem jó irány az unió számára, hogyha egyre több ügyben egyre nagyobb összegekkel adósítja el magát, meg a tagállamait a jövő felé.”

– részletezte Orbán Viktor.

Forrás: 888.hu

Kiemelt kép: Facebook