A 2004. december 5-i, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás következménye volt, hogy a leendő kormánypártok már a kampányban megígérték, ha hatalomra kerülnek, megteremtik a kettős állampolgárság lehetőségét – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon. Potápi Árpád János elmondta, a jövő évben viszik tovább a programokat, és ki is bővítik azokat.

– A magyar nemzetet 2010 után a meglévő határok mellett, békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon. Potápi Árpád János hangsúlyozta: ez óriási eredmény, amely 2010. május 26-án, a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadásával kezdődött.

A 2004. december 5-i, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás következménye volt, hogy a leendő kormánypártok már a kampányban megígérték, ha hatalomra kerülnek, megteremtik a kettős állampolgárság lehetőségét – mondta. Az államtitkár közölte:

ma már több mint 1, 170 millió új magyar állampolgárról beszélhetünk.

A nemzetpolitikáról szólva elmondta, hogy annak két időszaka volt: 2010 és 2014 között közjogi értelemben, jogszabályokkal megteremtették azt az alapot, amelyre azóta is lehet építkezni.

Majd 2014-2015-től kezdődően alapvetően a gazdasági támogatások irányába tudtak fordulni, hogy a szülőföldön való boldogulást megerősítsék.

Potápi Árpád János kiemelte: a kormánynak ma nincsenek olyan, a határon túli magyarságot érintő intézkedései, amelyekről előtte a közösségeket és politikai vezetőiket ne kérdeztek volna meg. Az idei év a nemzetpolitikában is elsősorban a „cselekvést jelentette”, hiszen a cselekvő nemzet tematikus év keretében hajtják végre a programjaikat – mondta. Potápi Árpád János kijelentette: április 3-án „történelmi győzelmet arattunk” – nemcsak Magyarországon, hanem a világban bárhol – hiszen minden magyar ember szavazata benne van abban, hogy a Fidesz–KDNP 2010 óta a legnagyobb győzelmét aratta.

Az államtitkár megjegyezte azt is, az elmúlt időszakban a magyar intézményrendszert szerte a Kárpát-medencében megerősítették. Potápi Árpád János közölte, a jövő évben viszik tovább a programokat, és ki is bővítik azokat. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, az Országgyűlés alelnöke köszönetet mondott a kormánynak, hogy a határon túli falugazdász hálózatot életben tartja, segíti és működteti.

Az érdekképviseletekre hárul a hálózat olyan működtetésének feladata, hogy az valóban a határon túli magyar emberek számára jelentsen előnyt, sikert, együttműködést

– mondta. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a 2004. december 5. népszavazás kapcsán arról beszélt, azért gyűltek össze, hogy elmossák december 5. fájó emlékét, és ez a dátum ne a szétszakadásról, megtagadásról szóljon, hanem az összetartozásról. Minden magyar része a magyar nemzetnek 2010 óta, éljen bárhol is a világban. Felelősséget érzünk egymásért és segítjük is egymást minden lehetséges eszközzel – hangsúlyozta.

2022Plusz: 2004 december 5-én sokan sírva álltak fel a tv elől, elsősorban a külhoni magyarok. Már csak néhány ezer hiányzott a 2 milliós szavazatszámhoz, mégsem lett meg. A Gyurcsány Ferenc vezette kormány minden lehetséges eszközt bevetett a szavazás előtt a kettős állampolgárságról szóló referendum ellen, jelesül például, hogy 23 millió éhes román özönli majd el az országot, így titulálva a határon túli magyarságot is, és sokan elvesztik majd idehaza a munkahelyüket. Nem itt adóznak az ottani magyarok, nincs velük dolgunk-mondja ma is cinikusan a Böszme, aki a kommunista terrorban jeleskedő apósa házából hinti a rózsaszín igét. Ha kell, nem hint, hanem lövet. Mintha nem tudná, hogy a trianoni sír megásói a 100 évvel ezelőtti elvtársai voltak és azok áruló barátai.

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

A magyarok bármilyen fájdalmas sebet ütött is a 2004-es gyalázat (ma is fáj), de a jobboldali kormány 12 év alatt óriási munkával lemosta. Ma együtt cselekszik a nemzet! „Tudunk egymásról, mint öröm és bánat” de van még munkánk „és nem is kevés”

Forrás és kiemelt kép: Magyar Nemzet