December 2-án jelent meg a Mandoki Soulmates Magyar Képek című magyar nyelvű albuma. Korábban, 2019 őszén Hungarian Pictures címmel jelent meg az angol nyelvű lemez, amely Németországban, illetve Magyarországon is hatalmas aranylemezes elismerést aratott, és első helyezett lett a MAHASZ listáján.

Ezt követte 2021-ben a világszerte megjelent szélesebb változata UTOPIA FOR REALISTS címmel – mint Visual Album. A Bartók Béla munkásságára épülő Magyar Képek progresszív rock zenéjét a Mandoki Soulmates világhírű művészei biztosítják, többek között Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Tony Carey és Steve Bailey. Az album izgalmas örömzene és kiforrott, határozott állásfoglalás az emberi értékek mellett – mondta az Origónak a világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki. Az angol dalszövegeket Horváth Attila, Ákos és Leslie Mandoki fordította magyarra.

“Kemény üzenet a társadalom számára ezekben a vészterhes időkben, amely a kapzsi kapitalizmus, az egymás ellen fordulás helyett az emberségre hívja fel a figyelmet” – mondta Leslie Mandoki.

Hozzátette: az albumon olyan fiatal énekesek hallhatók, mint Caramel, Mező Misi, Pápai Joci és Zséda, de énekel Charlie, Ákos és Takáts Tamás is, valamint játszik a lemezen a néhai Szakcsi Lakatos Béla is, akit Leslie Mandoki mesterének tart. “Az album egyfajta emlékezés is a nagy művészre, Szakcsi Lakatos Bélára” – mondta Leslie Mandoki. A Magyar Képekkel együtt megjelenik újra a 25 évvel ezelőtt készített Találkozások című Mandoki Soulmates-album is, amelyen Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás és Cserháti Zsuzsa is énekel.

A megjelenés kapcsán a teljes interjú itt olvasható Leslie Mandokival

Forrás és kép: Origo