Orbán Viktor miniszterelnök és Orbán Balázs politikai igazgató pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Jeffrey Sachs közgazdászprofesszort, a legnevesebb amerikai egyetemek oktatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Megbeszélésük középpontjában az ukrajnai háború volt, egyetértettek az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások fontosságában, valamint abban, hogy

a nyugati országoknak sokkal óvatosabban kellene eljárniuk az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás terén.

Orbán Viktor és Sachs professzor szerint a háború kiterjedését el kell kerülni, mielőtt valamilyen visszafordíthatatlan tragédia történne.

Nyitó képünkön:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és a legnevesebb amerikai egyetemeken oktató Jeffrey Sachs közgazdászprofesszor (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2022. december 9-én. Mellettük Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (k). Megbeszélésük középpontjában az ukrajnai háború volt, egyetértettek az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások fontosságában, valamint abban, hogy a nyugati országoknak sokkal óvatosabban kellene eljárniuk az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás terén.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Kapcsolódó hír:
Jeffrey Sachs közgazdászprofesszor az MNB meghívására érkezett Budapestre, és tartott előadást e krízisek mélyebb összefüggéseiről, különös tekintettel az orosz–ukrán válság okaira.
Részletesen itt olvashat a professzor előadásáról.