Új, Magyarországot támadó ötlettel állt elő Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő − számolt be a Mandiner, miután kiszúrta a liberális belga politikus Twitter-bejegyzését. Verhofstadt szerint akárhányszor Magyarország él vétójogával az uniós döntéshozatal során, annyiszor meg kell duplázni a hazánktól visszatartott uniós források összegét – írja a Magyar Nemzet.

„Egy vétó: 5,8 milliárd euró. Két vétó: 11,6 milliárd euró. Három vétó: 23,2 milliárd euró” − áll Verhofstadt bejegyzésében.

„Mindig is voltak vitáink az európai baloldali, liberális és zöldpolitikusokkal kijelentéseik miatt, de amíg őket egykor mértékadó közéleti személyeknek tartottuk, mára mániákus politikai bohócokká váltak” − mondta el véleményét korábban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Magyar Nemzetnek. Hozzátette, szerinte nem véletlen, hogy Verhofstadt mostanában különösen sokat támadja hazánkat: nyomás alá akarja helyezni az Európai Bizottságot, hogy ne állapodjon meg a magyar kormánnyal a visszatartott uniós források ügyében.

A Magyar Nemzet teljes cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Forrás demokrata.hu

Kiemelt kép Guy Verhofstadt. Fotó: vasarnap.hu