A DK TV legutóbbi adásának értékelését olvasom a Mandineren, amelyben két különösen elgondolkodtató megnyilvánulás keltette fel a figyelmemet.  

Mint írják, ezen a héten Vágó István, Kálmán Olga, Palotás János, Gréczy Zsolt felállásban támadott a DK december 2-án indult internetes tv-je.

Az első téma a hétfői uniós megállapodás volt, amelynek kivesézésekor Gréczy Zsolt azt mondta:

„Most gondoljunk bele, ha bárki más a miniszterelnök, és olyan megállapodást hoz haza, hogy van egy kupac pénz, ami nem jön haza: fölgyújtották volna a várost, kirakatokat zúztak volna be, óriási lenne a hazaárulózás”.

Vágó István erre rátromfolt, hogy bár a Fidesz szokott hazaárulózni, a magyarországi ellenzéki EP-képviselők képviselik „az igazi nemzeti érdeket” Brüsszelben.

Azzal még nem lenne baj, hogy valakinek más véleménye van, de ha annak semmi köze a valósághoz, akkor az problémát jelent. Az, hogy ki képviseli az igazi nemzeti érdeket Brüsszelben, arról nem gondolom, hogy vitát kellene nyitni. Ugyanis Vágó úr nemigen tudna mutatni a több száz EP képviselő közül bárkit is, aki saját nemzete ellen áskálódik. Ez alól csak a magyar ellenzéki képviselők kivételek. Így hát maradjunk annyiban, hogy az elenyésző DK-s mamelukok nem képviselik a nemzetet, s bár a nemzethez tartozónak vallják magukat, ők inkább – amire tartják is magukat – európai magyarok. A kettő pedig nem összetévesztendő. 

Második témaként szóba került Kocsis Máté kijelentése. A Fidesz frakcióvezetője azzal vádolta a gyurcsányista Varju Lászlót, hogy külföldi érdekek szolgálatában rémhíreket terjeszt, mondván, a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és az a legjobb megoldás, „ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket”.

Mire Vágó:

„Bármelyik ellenzéki formátum mond valamit, arra rögtön rásütik, hogy ez a dollárokért megy. Ezzel szemben úgy áll a dolog, hogy azért kapnak támogatást innen-onnan amonnan, – és ha ebben van jogszerűtlen, akkor azt nem lenne szabad csinálni, de nem hiszem, hogy van – hanem azért kapják a támogatást, mert azt mondják, amit mondanak” – jelentette ki Vágó István.

A mondatnak így nincs vége. Talán így lenne helyes: „azért kapják a támogatást, mert azt mondják, amit mondanak” nekik, vagy amit elvárnak tőlük a szép kis summáért.

Így engedelmével Vágó úr, ön helytelen választ adott már a 20 forintos kérdésre, ezért Einstein mondására hívnám fel a figyelmét.

Einstein