Énekekkel, élő zenével kívántak áldott karácsonyt a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai és önkéntesei a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén található kórházakban, klinikai osztályokon.

A kórházlelkészi szolgálat és annak önkéntesei közös éneklésre buzdították a betegeket és az egészségügyi dolgozókat, hogy a közelgő karácsonyt is együtt várják. Ezzel azt szeretnék, hogy a sok nehézség mellett a közeledő ünnep, öröm is helyet kaphasson a szívekben, a lelkekben.

Először a Gyermek és Idegsebészeti Klinikán, másnap a sürgősségi betegellátó osztály háttérosztályán fekvőket látogatták meg. A műsort kezdetben csak hallgatták, majd egy idő után emlékezetük, illetve a kézbe adott szövegek segítségével maguk is bekapcsolódtak a Mennyből az angyal, a Csordapásztorok, a Csendes éj és a többi ismert dallam éneklésébe. Többen elmesélték a gyermekkori karácsonyukat, vagy azt, hogy egy-egy nehézségben hogyan tapasztalták meg Isten szeretetét, segítségét. A kórházlelkészség tagjai az ágyban fekvő, csukott szemű betegek mellett is megálltak, hogy számukra is eldúdoljanak egy-egy éneket.

Az énekes csoportok jártak a Petri Gábor Klinikai Tömbben, majd az Újklinikán található osztályok auláit, a Bőrgyógyászati, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika dolgozóit és betegeit is felkeresték. Sorra került a Szemészeti, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika is. A különös „betlehemezést” a Kálvária sugárúton található, régi nevén II. Kórház osztályainak meglátogatásával zárták az énekesek Szegeden. Mindezzel párhuzamosan Gyulán, Békéscsabán, Szentesen, Orosházán, Hódmezővásárhelyen, Makón és Deszken is felkeresték az énekesek a betegeket és az egészségügyi dolgozókat, hogy áldott, békés, egészséges és szeretetben teljes ünnepeket kívánjanak.

Forrás: vasarnap.hu

Kiemelt kép: Facebook