Filmbe illő autós üldözés történt kedden este a Budakeszi úton.

A történtekről a hivatalos tájékoztatás is kijött a rendőrség honlapján. Mint írták, este kilenc óra körül Biatorbágynál, az M1-es autópályán ellenőrizni akartak egy lengyel rendszámú kisteherautót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, és a főváros irányába elhajtott.

A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, és egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. Az üldözés végül az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél negyed tízkor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. Az embercsempész a kisteherautójával szándékosan nekihajtott a rendőrautónak, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből harmincöt ember került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg. A helyszínelés még kevéssel éjfél után is tartott az Attila úton.

2022Plusz:

Az eset kapcsán elképesztő, hogy Brüsszel gyakorlatilag támogatni igyekszik az embercsempészek bűnszervezetét azzal, hogy semmit nem tesz az illegális migráció ellen, sőt inkább bátorítja azt. Vagyis politikai célja elérése érdekében szemet huny, sőt aktívan biztat közönséges bűncselekményekre. Pontosan lehet tudni, hogy a lélekvesztőkön hány és hány ember és gyerek vész el a Földközi-tengeren való átcsónakázás során, hogy a szárazföldön furgonokban, embertelen körülmények között csempészik be az Unióba az embereket, mégsem tesz semmi hathatósat mindennek magakadályozására. Inkább hipokrota módon, egy – amúgy meg nemlétező, lásd csak a brüsszeli korrupció – erkölcsi magaslatról kritizálja azokat az országokat, melyek kerítéssel, hatósági intézkedésekkel megpróbálják feltartóztatni a szervezetten érkező tömegeket. És persze igyekszik mindezek költségeit a magyarokra, vagy épp az olaszokra hárítani.

Az emberi szenvedést az embercsempészek okozzák nem a kerítés és nem a tenger. Minden hatósági eszközzel, nemzetközi szinten őket kell megfékezni, tevékenységüket megelőzni.

Kiemelt kép: police.hu