A hétfő hajnali brutális rengés óta legkevesebb 125 utórengést észleltek Törökországban, ahol jelenleg is nagyon súlyos a helyzet. Az UNICEF jelentése szerint több ezer gyermek veszthette életét a rengésekben, ami még borzasztóbbá teszi a természeti katasztrófát. A mentési munkálatok egy pillanatra sem állnak le, és ez még egy ideig így lesz, amíg meg nem találják az utolsó eltűnteket – írta meg a liner.hu.

A CNN azt írja, a lázadók által ellenőrzött északnyugat-szíriai területeken a halálos áldozatok száma meghaladta az 1220-at, míg a sérültek már 2600-an vannak.
A hivatalos tájékoztatás szerint ezek a számok várhatóan jelentősen emelkedni fognak, mivel több száz család van a romok alatt. A csapatok nehéz körülmények között folytatják a keresési és mentési munkálatokat – írja a CNN.
Sajnos már több mint 400 összedőlt épületről, és több mint 1300 részben összedőlt épületről tudni Szíriában. Emellett több ezer olyan épület is van, amik megrongálódtak, míg Törökországban eddig legkevesebb 5894 áldozatról és 34 810 sérültről jelentettek, amit a török alelnök erősített meg.

Fotó: AFP/ANADOLU/Sezgin Pancar

Forrás: mh.hu