Hosszú interjút adott a szlovák Denník N-nek Rastislav Káčer megbízott szlovák külügyminiszter, aki az elmúlt hetekben többször is azzal került címlapokra, hogy azt mondta, ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben”.

Az interjúban kitértek erre a részletre is, a szlovák diplomácia vezetője úgy fogalmazott, soha nem mondta Magyarországgal kapcsolatban, hogy megtámadná Szlovákiát. Úgy folytatta, azt sem gondolta, hogy Magyarország valaha is megtámadná az országot katonailag.

Erre az interjúkészítő megjegyezte, hogy „ön azt mondta, hogy területi követelésekkel fognak fellépni”. Káčer erre azt felelte, hogy „de ismét visszatérek az 1939-es tapasztalatainkhoz. Csehszlovákia nem Hitlеr ellen harcolt, és a bécsi döntőbíráskodás nem harc volt. Ez egy döntőbírói döntés volt, amikor a szövetségesek egyszerűen eldobtak minket”.

A Dennik N munkatársa megjegyezte, nem 1939 van, valamint Szlovákia és Magyarország is a NATO része. Káčer válasza annyi volt, „mi van akkor, ha a NATO-ban vagyunk?” Az interjú végén a szlovák külügyminiszter úgy reagált, ő a külügyminiszter és köteles kissé paranoiásnak lenni, és rossz forgatókönyveket elképzelni.

Forrás: Mandiner.hu

Kép: Facebook