Az ellenzéki médiában előszeretettel hangoztatják, hogy a baloldali politikusok nem kapnak meghívást a közmédiába, ezért nem is szerepelhetnek ott. A hirado.hu által közzétett információk szerint azonban ez nem igaz.

„A valóságban szerkesztőink napról-napra, hétről hétre keresték és hívták telefonon a baloldal szereplőit. Hiába mondtuk, hogy a vádak igaztalanok, ők betörtek, sértegették munkatársainkat, hazugságokat terjesztettek” – írták az összefoglalóban.

A közmédia szerint a

2022. április 3-i választások és 2023. február 28. között összesen 6146 meghívást küldtek a műsoraikba, amelyekből mindössze 145 alkalommal fogadták el az invitálást, 6001 esetben pedig nem jelentek meg.

A közzétett információk szerint például múlt héten Jakab Pétert, a Nép Pártján Mozgalom alapítóját, Szabó Tímeát, a Párbeszéd frakcióvezetőjét, a Demokratikus Koalíció sajtóosztályát, az MSZP sajtóosztályát és más politikusokat is közvetlenül minden nap kerestek, de választ nem kaptak a hívásokra.

Forrás: vasarnap.hu

Civilek Info:

Úgy tűnik nem betörni kellene a közmédiába, hanem egyszerűen besétálni. Az ellenzék képviselői ahelyett, hogy okos, értelmes, konstruktív gondolatokkal ülnének be egy-egy műsorba meghívottként, a botránypolitizálást választják, sátrat emelnek, demonstrálnak, vagy épp bezúzzák a bejáratot és hírül adják: az agresszív biztonsági őrök miatt még így sem jutnak be a kapukon. Aztán járnak a bíróságra garázdaság miatt, mint a Varjú úr. Kár!

Minderről persze a hazugsággyárnak nevezett közmédia rendre beszámol és a hír igaz alapvetésen túl érthetően nem látja el túl jó véleménnyel ezeket a bűncselekményekkel határos rendbontásokat.

Látjuk, hogy a botránypolitika hírértéke magas, de a hozadéka alacsony. Az egyik legmarkánsabb képviselője Jakab (krumpliszsák) Péter, vagy akár Hadházy teljesen marginalizálódott. Nem lehet komolyan venni őket. Egy falu kocsmájában van néhány nagyszájú, hodovázó hős, de a többség be sem megy oda, inkább vendéget hív a saját házába falatozni, borozgatni, megbeszélni a család, vagy a gazdaság dolgait. A kocsmai filozófusokra csak legyintenek.

Az ellenzék pedig -ezt maga is belátja- képtelen csendesen, nagyon okos dolgokat mondva, udvariasan, elfogadva a meghívásokat érvényes programokat, véleményeket eljuttatni az emberekhez a közmédián keresztül. Sértődötten „agresszorkodnak” és hazudoznak, hogy őket meg sem hívták a közös média-ház asztalához. 

Pedig nem ezt várják tőlük! Előremutató, jobbító szándékokat fogadnának szívesen. Az így a zorbán, meg úgy a zorbán nagyon unalmas, helyette izgalmas lenne, hogy mit lehetne konstruktívan csinálni, mit tehetne a kormány, amit nem tesz és azt hogyan lehetne kivitelezni. Szerintem sok javaslat kezdődhetne úgy, hogy ezt jól csinálják, de még ezzel meg ezzel kiegészíthető. Ekkor lehetne hiteles az is, amikor azt mondják: ezt rosszul találták ki és elszúrták.

Annyira szeretnének hitelesek lenni, de ahhoz nem csak az emberek eszéhez, hanem a szívéhez is el kellene jutni. És bár vallási vezetőjük Gyurcsány Ferenc szerint jó dolog hazudni nappal, este meg délben és utána hazugsággyárral vádolni az ellenfelet, de azért ezt mégis hogy?

Ennyire nem kellene lenézni a magyart!

 

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)