Új ellenségképet építenek fel az amerikai LMBTQ és transznemű közösségek, ezek pedig a fehér, hetero konzervatív nők és férfiak. Texas államban elég komoly fegyverkezésbe kezdtek azzal az indokkal, hogy meg tudják védeni magukat. Legalábbis ezt állítja egy volt amerikai katona, aki megjárta Irakot és miután leszerelt, Josephine néven transznőként kezdett új életet – írja Georg Spöttle.

Érdekes mód a konzervatív Texasban van az Egyesült Államok második legnagyobb LMBTQ-közössége. Szerintük az állam kriminalizálni akarja őket és egyre több verbális és fizikai támadás éri őket. Erre pedig az ex-katona szerint csak egy válasz van, fel kell magukat fegyverezni.

„Remek döntés”, amikor az USA-ban már hetente történnek ámokfutások, tömeges lövöldözések, mint a napokban Nashville-ben, ahol az elkövető szintén transzneműként aposztrofálta magát. Josephine azt mondja, ha egy bevásárlóközpontba megy mindig nyitva tartja a szemét, ha lát egy autót, amelynek a déliek zászlója van matricaként a lökhárítóján, akkor már résen van, mivel annak rasszista tulajdonosa rátámadhat. Akkor is óvatos, ha valaki a „Punisher” halálfejet viseli dzsekijén vagy hátizsákján. Értelemszerűen pisztolya nélkül nem hagyja el a házat.

A transzneműek szerint Texas állam már azzal is kriminalizálja őket, hogy orvosi és pszichiátriai vizsgálat és megfelelő diagnózis után nevezheti valaki magát transzneműnek. A betegbiztosítók pedig nem támogatják a nemváltó műtéteket. Kiverte a biztosítékot a magukat transzneműnek valló személyeknél, hogy 10.000 dollárra büntetik azt, ha valaki elmegy egy iskolába, óvodába és „drag-queen-ként” népszerűsíti az LMBTQ-t vagy a nemváltást.

Hasonlóan gondolkodik a New Hampshire-i transznemű közösség is. Itt is egyre többen vásárolnak lőfegyvert és járnak ki a lőtérre gyakorolni. Az odalátogatók szerint egyre ellenségesebb a hetero társadalom és meg kell tudni védeni magukat. Az erőszakos LMBTQ és transzgender lobbi sokat tesz ezért a veszélyes helyzetért.

Az elmúlt néhány évben sikeresen felépítették az ellenségképet, akik mi vagyunk: a konzervatív hetero nők és férfiak. Miattunk, vagy jobban mondva ellenünk kell fegyverkezni. A Black Lives Matter mozgalom sikeres próbája volt az ellenségkép gyártásnak és a társadalom megosztásának, ám ez csak egy rövid ideig volt fenntartható. Az egyre több anyagi és „erkölcsi” támogatással rendelkező LMBTQ és transz-lobbi viszont sokkal mélyebben beágyazódhat a társadalmakba. A nyugati liberális gondolkodás ennek a melegágya.

Ezen a szombaton tartják meg Washington DC-ben a „transznemű bosszú napját” (Trans Day of Vengeance) jelentsen ez bármit is. Jót nyilván nem fog és ha visszaidézzük a Nashville-i a denveri vagy a washingtoni lövöldözéseket akkor láthattuk, hogy ez elkövetők magukat transzneműként határozták meg. A baj ott kezdődik, amikor láthatóan mentális problémákkal küzdő embereket piedesztálra emelünk és folyamatosan adjuk alájuk a lovat azzal, hogy bátornak, különlegesnek nevezzük őket és gyakran már nem a személy tudása, iskolázottsága számít, hanem a nemi hovatartozása határozza meg a társadalmi értékét.

Ha most még fel is fegyverzik őket, akkor könnyen elképzelhető, hogy a BLM mozgalom idején tapasztalható őrület fog újra eluralkodni Amerika utcáin és elég, ha csúnyán néz valaki egy transzneműre az lőfegyvert fog használni, mert támadástól tartott. A bíróság felmenti és elindul az ördögi kör, mert mások is hasonlóan cselekednek majd. Radikális konzervatív csoportok pedig ezek után a transzneműeket kezdik majd ellenségként kezelni. Nagyon nem tenne jót az amerikai társadalomnak, ha idáig jutnánk.

Forrás: Origo

Kiemelt kép: Unsplash/illusztráció