Ő is és pártja elnöksége is marad a helyén az EP-választási vereség után is – jelentetteki a Demokratikus Koalíció elnöke.

Hiába kritizálták volt és jelenlegi balliberális politikusok, nem mond le sem Gyurcsány Ferenc, sem pedig a párt vezetése a június 9-ei újabb választási vereség után. A DK elnöke az Indexnek adott interjúban közölte azt is: az általa és a pártja által képviselt politika önérték, ezért a haza legyen büszke rá, hogy van még olyan politikai erő, mint a Demokratikus Koalíció (DK).

A Demokratikus Koalíció elnöke a műsorban elmondta, hogy akik támadják, azok mögött még párt sincs érdemben, majd a bukott miniszterelnök ráfordult a Magyar Péter-jelenségre.

Megjegyezte: a Tisza Párt alelnökét személyében és erkölcsileg is alkalmatlannak tartja, miközben az ország 30 százaléka rábízná a hazáját is.

„Ilyen alapon az anyám is csinálhatna filmeket, mert még ő sem csinált filmet, de már látott Várkonyi Zoltántól kiváló filmeket. Az a legfontosabb dolog, hogy az legyen miniszterelnök, aki még nem volt az életben, akkor van itt még k…rva sok miniszterelnök – ezt most mondtam, vagy csak gondoltam… majdnem…” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke elárulta azt is, mit gondol a vele szemben megfogalmazott 2006-os elszámoltatásáról, miközben párhuzamot vont saját politikai munkássága és Magyar Péter eddigi tevékenysége között.

„Nekem még egyszer nem mondják el, hogy én vagyok a hibás… én, én? …amíg te fölvettél milliókat, én meg az ügyészség előtt voltam? …én, én? …amikor én tüntettem a rabszolgatörvény ellen, te meg fölvettél milliókat és aláírtál túlárazott szerződéseket? …tudod mit, kolléga? …álljál sorba, aztán majd ha kiderül, hogy feleannyit kockáztattál az életedből, mint mi…, ha kiderül, hogy feleannyit küzdöttél, mint mi, akkor, majd szólhatsz…

addig meg köszönjél kezeit csókolommal, jó? …

és érdektelen, hogy 30 százalékod van… 30 százaléka nagyon sok rohadék politikai tömörülésnek volt Európában, a 20. században…” – fejtette ki véleményét a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc a Tisza Párt alelnökét az orosz–ukrán háború kapcsán képviselt kommunikációja miatt is kérdőre vonta.

„Ha te nem mersz megszólalni Oroszország ügyében, akkor te egy gáz ember vagy, és nekem egy gáz ember ne magyarázza meg, hogy merre van az előre” – mondta a bukott miniszterelnök.

A DK elnöke – ahogy Magyar Péter is tette a napokban – nekiment a magyar sajtónak. Gyurcsány Ferenc szerint a függetlennek mondott szerkesztőségek nagy része egyértelműen DK-ellenes, a magyar sajtó fő bűne pedig szerinte a középre állás a diktatúra és a nem diktatúra világában.

Híradó.hu
Index.hu

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 
Forrás: MTI/Kovács Tamás