Penz András azért halt meg, mert komolyan vette saját pártjának oltásellenes propagandáját – jelentette ki az Origónak Megadja Gábor, a Századvég vezető elemzője, a Kontra főszerkesztője, hozzátéve, hogy a DK-s képviselő halála a pártja lelkén szárad. Az eszmetörténész úgy látja, hogy a baloldali pártok és a hozzájuk köthető média a történtek után „elkezdte életbe léptetni az új múltat”.

Hétfőn a Fidesz közleményben reagált a baloldali pártelnökök facebookos videójára, emlékeztetve, hogy Penz András DK-s önkormányzati képviselő a baloldali pártok felelőtlen kampányának lett áldozata. Mint ismert, a politikus azután halt meg, hogy pártja kommunikációját követve visszautasította a kínai vakcinát.

A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint hiába próbálnak meg mást mutatni Gyurcsány Ferencék, kifejezetten árulkodó, hogy a baloldali pártok jelenleg is aláírásokat gyűjtenek a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V ellen.

„Egy ember azért halt meg, mert komolyan vette saját pártjának az oltásellenes propagandáját” – mondta az Megadja Gábor az Origo kérdésére. „Felfoghatatlan, hogy miért volt szükség erre a tragédiára. A képviselő halála pártjának lelkén szárad – szögezte le.

A Századvég vezető elemzője úgy látja, hogy a baloldalon elkezdett életbe lépni az új múlt. „Gyurcsányék Pravdája, a 444 már el is kezdte népszerűsíteni a megváltozott múltat, amelynek értelmében most már inkább mindig is az oltás mellett foglaltak állást a balos-liberális-kisnyilas összefogás alakulatai” – jellemezte Gyurcsány Ferencék legújabb kommunikációs fordulatát.

Véleménye szerint ugyanakkor ez látványosan nem igaz, „akadnak még kisebb súrlódások a régi múlttal”, hiszen jelenleg is tart az aláírásgyűjtés a keleti vakcinák ellen. „De azért van az Új Múlt 2000 Kft., hogy ezeket elsimítsa! A cég nagy erőkkel dolgozik az ügyön” – fogalmazott ironikusan.

A teljes cikk ITT olvasható