Az ellenzéknek és mindazoknak, akik gyerekeikkel, unokáikkal utazni szeretnének rajta.

Most lett tele a tarisznyám a felcsúti kisvasutazással, meg az orbánozással, ezért közlöm minden tájékozatlan, a tényeket semmibe vevő, magukat médiaszakembereknek nevező, pénzzel kitömött (444.hu, Index, Átlátszó.hu, RTL Klub, és egyéb) hamis hír gyártóval, hogy:

Először is, nem felcsúti, hanem Vál-völgyi kisvasút a neve.

Másodszor, még Orbán nagyszülei sem éltek akkor, amikor ez a vasút már ott állt, ahol most, hiszen a Monarchia alatt építették az elődjét.

Harmadszor pedig, a most hőbörgők elődei, a kommunisták rombolták le és szedték fel a kisvasutat az 1970-es években, akárcsak a Bakony nyugati oldalán a Pápa-Huszárokelő puszta- Franciavágás-Bakonybél kisvasutat is. Tehát Orbánnak annyi köze van hozzá, hogy kormány ezt a gyönyörű helyet is rendbe hozta. Nyáron jártunk ott, ajánlom mindenkinek.

Gyönyörű útvonalon halad a felcsúti csoda szép Arborétumig, ahol ízletes ebédet ehetünk, és a gyerkőcökkel nagyot barangolhatunk. Ám előtte még megáll a pompásan felújított állomásépületnél, ahol remek kávét, fagyit, üdítőt fogyaszthatunk. A vonatban eredeti vaskályhát, és eredeti ülőkéket helyeztek el.

Az ostobaság és az irigység nagy teher a sok ellenzéki kerékkötőnek, a hamis, rosszindulatú híreket terjesztőknek!

Adódik a kérdés: ha miniszterelnök lennél és a falud egy régi nevezetességét felújíttatnád, akkor az felháborító, negatív tett lenne? Szerintem éppen ellenkezőleg!

Egyébként rossz hír a fanyalgóknak, irigykedőknek: a faluban kimondottan kedvelik Mészáros Lőrincet, akit fiatal kora óta szerény, jólelkű embernek ismernek, és aki rengeteg embernek ad jó munkát, jó fizetést, és nagyon sok mindenkinek sokat segít.

Ennyi.

Ajánlanám, hogyha valamiről írnak, előtte minimum tájékozódjanak, ez volna ugyanis az alap.

„A kisvasutat egy megszüntetett vasútvonal nyomvonalán létesítették, felhasználva a még megmaradt töltéseket, a régi felcsúti állomásépületet. Ez a megszűnt vonal a MÁV 6-os számú Bicske–Székesfehérvár-vasútvonala volt, ahol 1979-ben szűnt meg a személyszállítás.”

Eöry Csilla