Karácsony Gergely cinizmusa (és tesze-tosza városvezetése) lassan minden normális fővárosi polgár zsebében kinyitja a bicskát. Az „Élhetetlen Budapestért” program következetes megvalósítója legújabb benyögése alapján a fővárosi közlekedés tragikus helyzete sem neki és a mindenre is alkalmatlan városvezetésnek köszönhető, hanem a Hír Tv-nek. Erről ír a PestiSrácok.

Amióta Karácsony Gergely a főpolgármester az autósok kénytelenek órákig ülni a közlekedési dugókban, aminek elviselhetetlenségét a tikkasztó hőség csak tovább fokozza. A fővárosnak egyébként nem titkolt szándéka, hogy az autósok kedvét elvegyék a városban közlekedéstől, a dugódíj bevezetésének lehetősége is e célt szolgálja. A bosszankodó autósoknak Karácsony Gergely most azt üzente, hogy ne nézzék a HírTV-t, ám, hogy a tények takargatása mitől fog javítani a budapesti közlekedésen, az rejtély maradt. Jó hír azonban, hogy a közfelháborodásnak és a médiazajnak köszönhetően a költségcsökkenés miatt tavaly leszerelt kukákból, százötven darabot visszaszerel a fővárosi vezetés.

„Ne nézzék a HírTV-t” – ezt üzenete a dugóban rostokoló autósoknak Budapest első számú embere, akinek a többi között azt köszönhetjük, hogy egyszerre kezdenek több helyszínen is útfelújításba a fővárosban, ami miatt az egyébként sem zökkenőmentes autósforgalom tovább romlik. Karácsony Gergely azonban azt nem fejtette ki, hogy a tények bemutatásának eltitkolása hogyan járul hozzá a jobb közlekedéshez.

A struccpolitikában jeleskedő városvezető azonban elárulta, hogy a tavaly nyáron leszerelt 3000 darab köztéri kukából 150-et visszaszerelnek, amit azzal is magyarázott, hogy a média sokat foglalkozott ezzel a kérdéssel, tehát nyomásra döntöttek így. Horváth Csaba, Zugló polgármestere pedig beismerte, hogy hiba volt leszerelni a kukákat, ezt a baklövést pedig most próbálják kiküszöbölni. Úgy tűnik tehát, hogy a Budapest vezetését végre elérte a szemétszag, következő lépésként a hajléktalanok és az állatok után hagyott ürülék felszámolását javasoljuk.

2022plusz: Bravó, így kell ezt csinálni! A reklámból vett ötlettel minden megoldódik: „Igyál még egy kakaót és fogd rá a nyuszira”. Nyámnyila főpolgármesterünk eddigi uralkodása alatt sikerült elképesztő káoszba dönteni a közúti közlekedést, de ezért ugye nem ő és nem a munkatársai a felelősek, hanem a Hír tv. Mert bemutatja a káoszt. Ha ez a nagyszerű fickó tehetné, biztosan meg is szüntetné a tévét, ahogy Ukrajnában is betiltották a kormánykritikus orgánumokat. Szerencsére Karácsony ilyesmit nem tehet, de lenne rá igénye.

Mellesleg ez a nagyszerű üzenet arról is szól, hogy az autósok – Karácsony szerint – idióták, akik a dugókban araszolva maguktól nem tudják, hogy dugóban araszolnak, csak azért dühöngenek, mert a tévében látták, hogy dühöngenek.

Ami meg a köztéri kukákat illeti, az is zseniális húzás. 3000 szemétgyűjtő tartály leszerelésével megtakarítottak néhány 10 milliót (amit tanácsadóinak hadseregére is költhet), a szemét meg csak gyűljön, majdcsak elfújja a szél, vagy odébb sodorja egy heves vihar. A most visszakerülő 150 kukával meg lehet mellet döngetni, lám, teljesítettük a polgárok kérését. Igaz, még ezt a kevéskét sem maguktól cselekszik, csak mert „rájuk szállt” a Hír tv, nagy volt rajtuk a nyomás.

Nem, kedves Karigeri, a nyomás nem a tévétől nagy. És a jelek szerint nem is a tévé műsorában jelentkezik. Inkább nyaktól fölfelé…

Forrás: PestiSrácok

(Címkép: MH/Hegedüs Róbert)