Gréczy Zsolt a Facebook-oldalán örömködött egyet és hergelte a többi párt szimpatizánsát két rövid mondattal: „Tudtad? Minden második ellenzéki szavazó a DK-t támogatja” – írta a Gyurcsány-párt újdonsült elnökségi tagja.

Gőgös Zoltán, az MSZP politikusa nem hagyta szó nélkül, pikírten reagált: „Én eddig azt hittem, hogy mindenkinek a Fidesz a közös ellenfél. Egymást legyőzhetjük, de attól az országban semmi nem fog változni”.

Ezután a DK-s politikus szemantikai okfejtésbe kezdett: „Gőgös Zoltán, nem azt írtam, hogy nem a Fidesz a közös legyőzendő. Csak egy tényt írtam le. Remélem, a többiek is tudnak szavazókat hozni a kormányváltás érdekében.”

A földművelésügyi tárca egykori szocialista államtitkára erre imigyen replikázott: „Gréczy Zsolt én annak szurkolok, hogy a DK ne csak az ellenzéki táboron belül legyen sikeres, hanem a Fidesztől eltávolódó, de egyen(sic!)lőre pártot nem választók körében is. Ez a kormányváltás záloga, és ebben a legnagyobb ellenzéki pártnak sokkal nagyobb a felelőssége.”

Gréczy Zsolt nem lenne vérbeli DK-s, ha nem szintézissel zárta volna le a vitát: „Gőgös Zoltán egyetértek. Ezért tesszük a dolgunkat.”

Forrás: Mandiner.hu

Kép: Illyés Tibor