Ferenc pápa 2020 decemberében hirdette meg a családok évét, amely 2021. március 19-ével kezdődik és június 22-ével végződik, amikor a családok világtalálkozóját tartják Rómában.
Az Angelus ima kezdete előtt mondott beszédében kifejtette, hogy egy öt évvel ezelőtt kiadott apostoli felhívás (Amoris laetitia) évfordulója alkalmából hirdette meg a családok évét azzal a szándékkal, hogy kibővítsék tartalmát újabb javaslatokkal. A dokumentum annak idején sok vitát kavart. Az egyházfő felszólította a világ összes katolikusát, hogy vegyenek részt a családok évével kapocslatos rendezvényeken. Az imádkozást a Vatikán könyvtárában tartották. A résztvevők számát nem közölték a hírügynökségek.
A pápa így fogalmazott: „ne felejtsétek el ezt a három szót, amely különösen segíti az egység megélését a családban: »Szabad?« – hogy ne legyünk tolakodók, hogy tiszteletben tartsuk a másikat; »Köszönöm!« – hogy köszönetet mondjunk egymásnak a családban; és »Sajnálom!« – ha valami rosszat tettünk. Utóbbit még a nap vége előtt mondjátok ki: béküljetek ki a nap befejezése előtt.”
További információk: itt és itt.

Forrás: itt