A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a Facebook-oldalán, tudatva, hogy hamarosan a nyugdíjasok postaládájába érkezik a JóKor magazin legújabb száma.

A lapban bemutatják a nyugdíjasokat érintő intézkedéseket, és Müller Cecília országos tisztifőorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy minden vakcina biztonságos – írta posztjában Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott egy videót is közzétett, ebben Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszél: a családbarát Magyarország azt is jelenti, hogy Magyarország idősbarát. Azért is dolgoznak, hogy jó legyen Magyarországon idősnek lenni. 2010-ben azt ígérték a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét – emelte ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezt az ígéretet nemcsak megtartották, hanem valamelyest emelni is tudták a nyugdíjak reálértékét az elmúlt tíz évben. Emellett

BEVEZETTÉK A NAGYSZÜLŐI GYERMEKGONDOZÁSI DÍJAT (GYEDET), HOGY A NAGYSZÜLŐK IS OTTHON MARADHASSANAK A KISUNOKÁVAL, HA A CSALÁD EZT KÍVÁNJA.  

Több olyan lehetőség van – folytatta -, amellyel az idősebb korosztály is élhet, például a rezsiutalvánnyal vagy az Erzsébet-utalványokkal, amelyeket az elmúlt években biztosítottak. Hozzátette: bíznak abban, hogy a családtámogatások széles köre valamelyest enyhíti az idősebbekre nehezedő terheket, hiszen így nemcsak nekik kell segíteniük a fiatalok életkezdését.

EZÉRT BÍZNAK ABBAN – MONDTA -, HOGY „MAGYARORSZÁGON IS EGYRE JOBB IDŐSNEK LENNI”. A videóban Nyitrai Zsolt azt mondta: 2009-ben a baloldal által vezetett kormány elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől. Most, a koronavírus-járvány idején az Orbán Viktor vezette polgári kormány nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt, megkezdődött a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.