Bokrétaünnepet tartottak ma a Mindszentyneumnál, vagyis a Mindszenty József bíborosnak és a kommunista diktatúra egyházüldözése áldozatainak emléket állító múzeum és zarándokközpontnál.

A Zalaegerszegen tartott ünnepségen beszédet mondott Azbej Tristan a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, aki Mindszenty Józsefet úgy méltatta: próféta volt, olyan ember, aki történelmi időkben, történelmi karakterről tanúságot téve nemzeti egységet sürgetett, és akinek a nemzeti érdek mindig előbbre való volt mint az egyéni szempontjai.

A Göcseji Múzeum új szárnynak, a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont bokrétaünnepe alkalmából az államtitkár úgy fogalmazott: a mintegy 8,3 milliárd forintból, a Modern városok program keretében megvalósuló Mindszentyneum „a haza szolgálatában áll és az ország lelki-szellemi épülésére lesz”. Olyan egyedülálló, hiánypótló állandó kiállításról van szó, ami bemutatja a néhai bíboros életútját és a hazai kommunista diktatúra egyházüldözését is. Az új épületben az állandó és időszaki kiállítások mellett konferenciaterem, irodák és közösségi helyiségek is lesznek.

A bokrétaünnepről itt olvashatnak bővebben.