Egy, a YouTube által szponzorált szervezet kitüntette a videómegosztó portál által szponzorált eseményen a cég vezérigazgatóját, Susan Wojcickit.

Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója a véleménynyilvánítás szabadságáért küzdőket elismerő Free Expression díjat kapott a Freedom Forum Intézettől egy virtuális rendezvényen, amelyet a YouTube, a Google tulajdonában lévő online videóplatform támogatott.

Wojcicki a vele készített interjúban arról beszélt, hogy az általa irányította oldal mennyit tett már a szólásszabadságért, melynek pozitív hatásait is kiemelte.

„Láttam a szólásszabadság valódi előnyeit, valamint a különböző háttérrel és perspektívákkal rendelkező emberek képviseletét, és a szabadságot, amit nem vehetünk biztosra” – mondta Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója.

„Valóban meg kell győződnünk arról, hogy minden lehetséges módon megvédjük őket.”

Kifejtette továbbá, hogy működésük kezdete óta nem engedélyezett a felnőtteknek szánt, a gyűlöletkeltésre alkalmas és a veszélyes tartalom.

Wojcicki kijelentése után szinte azonnal felrobbant az internet világa, és kételkedő, cinikus posztok özönlötték el a közösségi oldalakat.

Egyesek viccesnek vélték a kijelenést, és hihetetlennek, hogy szólásszabadságot hirdet az oldal, ami amúgy cenzúrától hemzseg.

Mások azon háborodtak fel, hogy Wojcicki saját magát veregette vállon, és azon, hogy általa a YouTube kitüntette magát.

szerző: hirado.hu