Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere fontos családi támogatást alakított át, amiről a közgyűlés hiányában egy személyben döntött.

Korábban alanyi jogon járt az egyszeri támogatás az óbudai újszülötteknek, ám a baloldali polgármester döntése nyomán ez már nem jár automatikusan minden családnak – írja a Magyar Nemzet. Bár ez a támogatás minimális százalékát tette ki az óbudai költségvetésnek, úgy tűnik, a Gyurcsány-párti vezetésnek még erre az elenyésző összegre is szüksége van.

Ezt a családi támogatási formát még a korábbi fideszes kerületvezetés hozta létre minden olyan harmadik kerületi család számára, ahol csecsemő született.

A Bús Balázs vezette korábbi önkormányzat huszonötezer forintos vásárlási utalvánnyal segítette a családokat, azonban az új eljárás szerint ez a támogatás csak egy részletes jövedelemleírási kérvény leadása után jöhet létre, amit az önkormányzat bírál el.

Nyilvánvalóan a gyurcsányista városvezetésnek nem célja a fideszes családbarát politika kerületi szintű folytatása, így úgy gondolják, hogy jobb helyen lesz ez a kis támogatás az ő zsebükben…

Nem ez az első alkalom, hogy a Kiss László vezette önkormányzat pénzeltüntető mutatvánnyal kápráztatja el az óbudaikat; egy nemrég megjelent cikkben részletesen írtunk arról, hogy a 2019 óta regnáló balliberális kerületvezetésnek

a beruházásokra szánt összeg mintegy 70 százalékát sikerült eltüntetnie,

továbbá a kultúra, valamint a szociális és egészségügyi szektoroktól is jelentős pénzeket vontak el: az óvodák felújításából 55 millió, az óvodai dolgozók személyi juttatásaiból 31,5 millió, az Óbudai Sport és Szabadidő Kft.-től 190 millió, az Óbudai Kulturális Központtól 208 millió, a Danubia Zenekartól 70 millió, az Esernyőstől szintén nagyjából 70 millió, az Óbudai Múzeumtól 51,5 millió, az Óbudai Könyvtártól 20 millió, az Óbudai Társaskörtől pedig több mint 36,7 millió forintot vettek el; nem mellesleg a közterület-felügyeleten is sikerült 286milliót „spórolni”.- idézi a 888.hu a Magyar Nemzetet.

Forrás: 888.hu