Minden eddiginél többen, ötből négy felnőtt magyar (80 százalék) mondta, hogy már beoltották vagy tervezi, hogy beolttatja magát, derül ki a felmérésből. Ezzel tavaly év vége óta, amióta a különféle vakcinák elérhetőek Magyarországon, lényegében megduplázódott az oltáspártiak és harmadára csökkent az oltásellenesek aránya.

Grafikon: Nézőpont Intézet

A magyarok 64 százaléka állította a kutatás során, hogy a kormány oltási tervével elégedett. Még a kormánykritikusok 37 százaléka is ezt mondta. A megkérdezettek 73 százaléka már a keleti oltóanyagok elleni félelemkeltésből sem kér, s egyetért azzal, hogy »bármilyen vakcina jobb, mint a (koronavírus) betegség«” (22 százalék nem ért egyet).

Azzal a baloldali párt Facebook oldalán olvasható állítással, hogy „kérdéses az orosz vakcina megbízhatósága”, illetve „a kínai vakcinát be kell tiltani” 57, illetve 70 százaléka a magyaroknak nem ért egyet (29 és 16 százalékuk igen).

Molnár Csaba, a DK EP-képviselőjének okfejtésével, miszerint a keleti vakcinákkal a magyar kormány embereket áldoz fel (2021.02.19.) a magyarok 68 százaléka szintén nem tud azonosulni (22 százalékuk viszont igen), mutat rá az elemzés.

A felmérésről bővebben itt olvashatnak.