Disneylandben eltörölnék a Hófehérkéből ismert csókjelenetet, mert az nem egyezik azzal a neveléssel, amit a gyerekeknek a beleegyezés fontosságáról tanítanak.

Azért kíváncsi lennék, hogy hány ember belegyezését kérték a híres jelenet kihagyásáról, vagyis arról, amikor a herceg megcsókolja az üvegkoporsóban fekvő, halottnak hitt lányt, aki a szerelmes csóknak köszönhetően életre kel.

Mint a vasárnap. hu portálon írják, Disneyland a pandémia után újranyitott, és megújította híres Hófehérke útját. Ebben is látható a híres csókjelenet, melyet a kritikusok eltörölnének: Hófehérke ugyanis aludt, így a csókba nem egyezhetett bele.

Mit mondjak, már gyerekkoromban volt valami hiányérzetem, amikor a Hófehérke filmet néztem. Most jóval 60 fölött kellett rájönnöm, először is arra, hogy a hercegnek jól meg kellett volna ráznia Hófehérkét – Ébresztő! S mikor felriad, jöhet a kérdés: megcsókolhatlak?

Micsoda idilli jelent! Nem is értem hogyan tudtam felnőni ezzel a szexuális erőszaknak tűnő drasztikus jelenettel!?

Valószínű, hogy eme butaság ötletgazdájának még soha nem volt része egy ébresztő csókban. S mint tudjuk, az ostobaság nem csak az arcon szánt barázdát, hanem a lélekben is.

Forrás: