A 40 nap az életért ima-, böjt- és békés jelenlét mozgalmat azért hozták létre Amerikában, hogy megszülethessenek a megfogant gyermekek. Tagjai fohászainak és Isten kegyelmének köszönhetően világszerte tizennyolcezer baba születhetett meg, több mint száz abortuszt végző intézmény bezárt, és több száz egészségügyi dolgozó adta át életét Istennek.

A Vasárnap.hu a mozgalom hazai szervezőjével, Hajdani Józsefné Magdolnával beszélgetett. Ime néhány gondolat a cikkből, amelyet itt olvashatnak el.

Legelőször 2017-ben, a Szent István Kórháznál imádkoztunk 12 órán keresztül naponta, 40 napon át. Megtapasztaltam azt, hogy Isten mennyire mellénk állt. Azt hittük, kevesen leszünk, de nem volt olyan óra, amikor ne imádkozott volna valaki a helyszínen. Utána nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy szervezzünk egy újabbat. Az vezérelt, hogy keresztényként ki kell állnunk a magzatokért, hisz ők nem tudnak magukért szót emelni.(…)

Vannak életvédő szervezetek, segélyvonalak, csak kevésbé ismertek. A nehéz helyzetben lévő nők sokszor nem is szereznek róluk tudomást. Mi elmondjuk nekik, hogy hol vannak anyaotthonok, vagy milyen támogatásokat vehetnek igénybe. Összehozzuk őket olyan szervezetekkel, amelyek például adnak babaruhát, vagy amelyek nyílt örökbefogadást intéznek. (…)

A mi munkánk egyúttal evangelizáció is. Ha nyitott rá – mert ezt erőltetni nem szabad –, akkor mi segítünk őt elvezetni Istenhez. Leginkább az életünkkel kell elmondani, hogy Jézus bennünk él. Fontos, hogy ne ítélkezzünk, hanem csak azt figyeljük, mit tehetünk azért, hogy a kétségbeesett nő megbátorodjon, és merjen anyává válni. Szeretnénk nekik átadni azt az
üzenetet, hogy Isten sosem ad annál nagyobb kihívást, mint amit hordozni tudunk.

Keresztényként ki kell mondanunk, hogy ártatlan életet nem szabad kioltani. Ahol ezt nem teszik meg, arra a helyre átok száll. (…)

Én magam is átestem abortuszon, majd depresszióba estem, amiből Isten menekített ki. Később jöttem csak rá, hogy ennek a depressziónak a terhességmegszakítás volt a gyökere. Nem tudtam vele megbékélni. Évről évre eszembe jutott, hogy hány éves lenne az a gyermek. Akkor, kétségbeesésemben azt gondoltam, a három másik gyerekem mellé nem vállalhatok egy negyediket, mert nem tudnám felnevelni. Ma már egész másképp gondolom. A gyerekeknek a szeretetre van a legnagyobb szükségük, nem a sok ajándékra. Kell tudnunk Istenre támaszkodni. Ő győztes. Vele mindent meg tudunk oldani.(…)

Minden információt megosztunk a 40 nap az életért Facebook-oldalunkon, azt érdemes követni. Ott mindenki megtalálja, hogy éppen hol imádkozunk. Az a tervünk, hogy több városba is szervezzünk imádkozást. Reméljük, minél több helyen sikerül! Keresztényként fel kell szólalnunk az élet értékessége mellett, hogy a babák megszülethessenek, az abortuszok száma csökkenjen. Az Ószövetségben azt olvashatjuk: ha én tudom, mi a helyes, de nem mondom, addig rajtam kéri számon Isten.