Aki látta a hétfői Sajtóklubot (HírTV) egyrészt ismét jól szórakozhatott, másrészt ismerheti Gajdics Ottó véleményét arról a cikkről, amely a The Economist-ban jelent meg Karácsony Gergelyről. A Magyar Nemzet mai számában Gajdics Ottó még szinesebben fejti ki a véleményét, amelyből idézünk néhány gondolatot.

“Magas vagyok és kövér. Viszont nekem nincs a mások által vezérelt bizonytalan ember zavart vigyora a képemen. Ezt illett megjegyeznem, mielőtt leszállok Karácsony Gergely szintjére, a balliberális viccelődés éjsötét bugyraiba.(…) Ezen a tehetetlen teszetoszaságáról közismert magas és sovány ember a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon úgy tesz, mint aki dolgozik: bontja azt a képzeletbeli talapzatot, amit az Orbán Viktor iránt érzett olthatatlan gyűlölet húzott fel a bomlott baloldali elmékben a „diktátor” több emelet magas szobra alá.
Ugye, milyen vicces? (…)

Mi vagy te, Karácsony Gergely? 
Egy brüsszeli dróton rángatott ostoba fajankó, egy koszlott kesztyűbáb Gyurcsány hórihorgas ujjain vagy egy velejéig romlott, hazug politikai kalandor, aki meggyőződésből szolgál idegen érdekeket? Nem lepne meg az sem, ha minden így egyszerre igaznak bizonyulna.

Ne feledjük el, hogy miközben az elbaltázott vakcinabeszerzés következményeitől szenved az Európai Unió, a nemzetközi baloldal alig várja, hogy újra napirendre vehesse a kötelező kvóták, a migránsok ide-oda telepítésének ügyét. Ezenkívül csak egyetlen dolog érdekli őket hasonló intenzitással, a gender és az LMBTQ ügye. Magyarország Orbán Viktor vezetésével mindkét kérdésben markánsan eltérő állásponton van, mint az uniós többség.

Ezért nincs nálunk szerintük demokrácia, ezért nincs jogállam, ezért beszélnek rendszerszintű korrupcióról korrupt gazemberek velünk kapcsolatban. És jól kivehetően azért állt be a moslékkoalíció valamennyi tagszervezete ebbe a kórusba, azért szolgálja egyre gátlástalanabbul ezeket a törekvéseket, mert az onnan remélt segítség nélkül teljes mértékben esélytelenek a belpolitikai küzdelemben.