A maszkviselés és az oltások hasznát megkérdőjelező gyógyszerész és médiaszemélyiség, Gődény György nyílt levelet írt Magyarország miniszterelnökének. Az öntelt, tudományos evidenciákat sutba dobó iromány futótűzként terjed az interneten. A Demokrata sorra vette a legfőbb állításait. Részletek a cikkből.

Ami elsőként szembetűnő ebben a levélben, hogy nincs benne semmi alázat. Az írójának egy szemernyi kétsége sincs az igazában, mások felelősségét emlegeti, a magáé pedig egy percig sem jut eszébe. A tudósokra – egyetemen tanítókra, kutatókra – általában jellemző, hogy kétségek merülnek fel bennük, gyakran fogalmaznak úgy, hogy valószínű vagy talán, bizonyos kérdésekkel kapcsolatban pedig azt mondják, hogy ezt „nem tudjuk”, mert még nem bizonyítottuk. Gődény György azonban mindent tud, hovatovább a miniszterelnököt is arra biztatja, hogy egészségügyi szakértelemmel bíró tanácsadók helyett „jobban kellene támaszkodnia a saját megérzéseire”.

Közben tényként jelent ki olyasmit, hogy a betegséget laborban előállított koronavírus okozza, amelyet HIV-vírus-elemekkel egészítettek ki; beavatkozás nélkül is a fertőzöttek 99,73 százaléka felgyógyul; szakszerű kezeléssel – ezt a mai napig megtagadják a magyar betegek többségétől (a felelősség megállapítása remélhetőleg nem fog elmaradni) – a betegek 50-80 százaléka gyorsan meggyógyítható otthon, ahogy ezt többek között India vagy Peru példája mutatja”.

Nos, az állítások egy részét egyszerűen nem tudjuk, igaz-e vagy sem: nem zárható ki, hogy esetleg mesterséges a vírus, de valószínűbb az állati eredete, már csak azért is, mert az emberiség történetében rendre megjelentek járványokat okozó, állati eredetű vírusok. Csak az utóbbi időben: 2002–03-ban a SARS–1, 2006-ban a madár-, 2009-ben a sertésinfluenza, 2012-ben a MERS koronavírus, 2013–14-ben egy újabb madárinfluenza, majd 2019-ben a SARS–2. Tekintve, hogy mekkora ember- és állattömegek mozognak keresztül-kasul a Földön, inkább az a csoda, hogy eddig elkerültük a világjárványt. De a pontos válasz a kérdésre az: nem bizonyosodott még be sem a természetes, sem a mesterséges eredet.

A fenti állítások egy másik része józan ember számára is ellenőrizhető: ha esetleg valaki úgy gondolná, hogy a világ, egymással sokszor nem túl baráti viszonyban lévő kormányai egytől egyig összeesküdtek és a statisztikák mind hazudnak a halálozási aránnyal kapcsolatban, akkor is könnyű kiszámolni, hányan haltak meg a saját környezetünkben, a rokonságban, szomszédságban és a különböző ismert emberek közül. Ha végiggondoljuk, felszorozzuk ezt a mennyiséget, akkor a járvány súlyosságát a valóságban is érzékelhetjük, nem csak a számokban.

Hivatalosan a halálozás a WHO szerint 3-4 százalék (Gődény György úgy gondolja, a fertőzöttek 99,73 százaléka felgyógyul beavatkozás nélkül), de a helyzet rosszabb lehet, számos tanulmány már bebizonyította a többlethalálozáson keresztül, hogy az egyes hullámok alatt többször annyian halnak meg, mint ahányan bekerülnek a koronavírusos statisztikákba. Ez a legtöbb országra igaz, Magyarországra egyébként kevésbé – nemzetközi számítások szerint.

A teljes cikk itt olvasható.