Németországi stúdiójából jelentkezik be élő minikoncerttel Leslie Mandoki a TV2 gyereknapi jótékonysági műsorában. A Neked énekelek című gálaműsorban a koronavírus miatt árván maradt gyerekeknek gyűjtenek adományokat.

Leslie Mandoki egy magánkoncertet ajánlott fel a legmagasabb licitet kínálónak, így júniusban a világsztár híres zenészeivel bárkinek az udvarán ott muzsikálhat. Leslie Mandoki azt szeretné, ha a magánkoncertre néhány tragikus sorsú, árván maradt gyereket is meghívnának.

„A gyerekek jelentik a jövőnket.” – mondta Mándoki az Origo-nak adott interjújában. „A Covid rengeteg fájdalmat okozott a társadalomban, a családoknak, és az egész járvány egy komoly karakterteszt is volt. Szörnyű kihívással néztünk szembe. De talán a leginkább azoknak a gyerekeknek a legnagyobb a fájdalmuk, akik elveszítették szüleiket. Félárvák, vagy akár árvák lettek. Az életük elején járnak, és szülő nélkül kell felnőniük.

SZÁMOMRA NEM IS VOLT KÉRDÉS, HOGY SEGÍTENI SZERETNÉK NEKIK.

Ezért vállaltam a fellépést a gálaműsorban. Tudom, hogy az anyagi javak nem pótolják a szülő elvesztésének pokoli fájdalmát, de talán segít majd a gyerekek taníttatásában, abban, hogy később egyetemre mehessenek. Írtunk egy dalt, amelynek címe: We Say Thank You – ezt adjuk majd elő. A szerzemény Németországban és az Egyesült Államokban a koronavírus elleni harc egyik himnuszává vált. A május 30-i jótékonysági műsorban egyedi hangszereléssel készülünk. A Mandoki Soulmates tagjai a világ több tájáról, saját otthonukból csatlakoznak majd a produkcióba. Köztük lesz Ian Anderson, a Jehtro Tull énekese és fuvolistája, aki már csaknem három évtizede játszik velünk. A legmagasabb licitálónak júniusban akusztikus magánkoncertet adunk a kertjében, pajtájában vagy a garázsa előtt.

a „Köszönet a Hősöknek” gálaműsorban a nővéreknek, egészségügyi dolgozóknak is zenél majd. „..mert nekem ők az igazi hősök. Az ápolók, a nővérkék, a kórházi dolgozók, a karbantartó, a portás. Amikor még senki nem tudta, hogy mivel állunk szemben, akkor is mentek, dolgoztak, ápolták a betegeket, javították a kórházban az elromlott gépeket vagy vízvezetéket.

AMIKOR KIDERÜLT, HOGY MILYEN SZÖRNYŰ JÁRVÁNNYAL ÁLLUNK SZEMBEN, MÉG NAGYOBB ERŐVEL VÉGEZTÉK A DOLGUKAT, HIHETETLEN, MICSODA ÖNFELÁLDOZÁS, FELELŐSSÉGTUDAT, ERŐ VAN BENNÜK.

MAGYARORSZÁG EURÓPA BAJNOKA LETT AZ ÁTOLTOTTSÁG TEKINTETÉBEN.

A magyar miniszterelnök látta, hogy gyorsan kell lépni, hiszen emberek halnak meg, a poszt-Covidnak egyelőre nem lehet ismerni a hosszú távú szövődményeit – így a cél az, hogy minél kevesebb ember betegedjen meg. Ez pedig csak oltással előzhető meg.

Forrás és a teljes interjú elérhető: origo.hu

Kiemelt kép: origo.hu,/Talán Csaba