Olasz orvosok és gazdasági szakemberek elismeréssel és kíváncsisággal tekintenek a magyar családpolitikára, ahol megvalósulni látják, hogy a családokra fordított források biztosan megtérülő beruházást jelentenek. Az statisztikák által is igazolt magyar modell biztató példa az olaszok számára, akik az elmúlt négy évtizedben 6,5 milliárd eurót fordítottak hatmillió méhen belüli magzat elpusztítására, miközben egyre nagyobb problémát jelent az országban a népességfogyás- derül ki a Magyar Nemzet cikke alapján a pestisrácok.hu.

A terhességmegszakítás óriási kiadást jelentett az olasz államháztartás számára, valamint hatmillió emberélet anyaméhen belüli elpusztítását – mutat rá a legfrissebb többéves felmérés eredménye, melyet a Vatikán tőszomszédságában található LUMSA pápai egyetem dísztermében ismertettek. A Pro Vita & Famiglia élet- és családvédő civil szervezet tette közzé a mérleget, mely az elmúlt 43 év abortuszra fordított költségeit elemzi. Olaszországban 1978-ban legalizálták az abortuszt, gazdasági szakemberek és orvosok becslése szerint 5,6 milliárd eurós kiadással járt a terhességek megszakítása.

A szakértők azt is kiemelték, hogy az abortusz számos egészségügyi problémát vont maga után, valamint súlyos népességcsökkenést eredményezett, amely évről évre negatív rekordot dönt. Mindenek ellenére tabu a téma az olasz társadalomban, a közvélemény megosztottsága miatt kevesen nyilatkoznak képmutatás nélkül az elmúlt évtizedek pusztításáról.

Az Olaszországban érvényben lévő abortusztörvény szexista és hímsoviniszta, mivel egyedül hagyja az anyát a nem tervezett és kívánt terhesség nehézségeivel, és megengedi, hogy az apa felelősségvállalás nélkül továbbálljon

– nyilatkozta a lapnak Francesca Romana Poleggi, a Pro Vita e Famiglia folyóirat igazgatója, aki kiemelte, hogy a törvény egyedüli megoldásként az abortuszt kínálja fel a nőknek, nem tesz kísérletet a magzat megmentésére, nem ösztönzi a gyermekvállalást.

A politikai korrektség némaságra ítél mindent, ami az abortusszal kapcsolatos

– mutatta be az olaszországi helyzetet.

KOMOLY GOND A NÉPESSÉGFOGYÁS

A terhesség megszakítására szánt pénzt a gyermekvállalás ösztönzésére is fordíthatták volna. Ha ezt az összeget a családok támogatására szánták volna, akkor ma 11,2 milliárd eurós többlettel rendelkeznénk – mondta a lapnak Benedetto Rocchi. A Firenzei Egyetem közgazdász professzora rámutatott, hogy Olaszország legkomolyabb problémája a népességfogyás, az ország túlélése és gazdasági jólléte forog kockán. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a fenti eurómilliókat nem lehetne-e inkább a családok és a hátrányos helyzetben lévő anyák támogatására fordítani, ahelyett, hogy a halál kultúráját építenénk.

Léteznek biztató példák, mint például a magyar kormány családpolitikája, ahol a statisztikák egyértelműen azt bizonyítják, hogy a családok támogatására költött beruházások biztosan megtérülnek. Éppen ezért egyre több olasz szakember tanulmányozza a magyar családtámogatási rendszert, hogy a jól bevált és eredményes gyakorlatot Olaszországban is mielőbb alkalmazhassuk

– vont párhuzamot a magyar családpolitikával.

BIZTATÓ PÉLDA MAGYARORSZÁG

Magyarország és Lengyelország szentszéki nagykövetei is felszólaltak az Életért (Marcia per la Vita) elnevezésű római meneten a hétvégén.

A magyar kormány kilenc éve családvédő politikát folytat, és jelentős eredményeket ért el

– vázolta a szentszéki nagykövet a biztató statisztikákat Habsburg-Lotharingiai Eduárd.

Imádság és politikai elköteleződés szükséges a sikeres családpolitikához. Fontos meggyőzni az embereket arról, hogy a gyerek ajándék egy társadalom számára, de ehhez elengedhetetlen az anyagi támogatás, az adócsökkentések, az otthonteremtési lehetőség. Mentalitásváltás szükséges, valamint olyan politikusok, akik készek tanúságot tenni hitükről, mert hit és család egymástól elválaszthatatlanok

– mondta a magyar nagykövet.

Forrás: Magyar Nemzet, pestisrácok.hu