Ezt nyilatkozta Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, aki részt vett a sepsiszentgyörgyi bemutatón. Ezen egyelőre egy ízelítőt láthatott a darabból és megismerkedett az erdélyi színészekkel.

Kifejtette, hogy a magyar könnyűzene olyan, mint a magyar kultúra, nem ismer határokat. Éppen emiatt a tavaly napvilágot látott könnyűzenei stratégia mentén a Kárpát-medencében gondolkodnak, szélesebbre nyitva az ollót, becsatornázzák a tehetségeket.

„Nem Budapestről osztjuk az észt, keringetni kell a tartalmakat, színesíteni a szcénát, úgy hogy az értékelvűség, a minőség legyen a szempont”– szögezte le Demeter Szilárd. Felidézte, amikor felhívták az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció ötletével, azonnal támogatásáról biztosította a szervezőket.

Büszkén említette, hogy a produkcióban Koppány szerepét játszó Baricz Gergő annak a Loyal zenekarnak énekese, ahol ő a basszusgitáros. Arra is kitért, hogy a járvány miatt az országhatárok légiesítésének mítosza szétrombolódott, az
újraindítást másként kell megvalósítani.

Dancs Zsolt producer elmondta, verejtékes munka áll mögöttük és előttük, de már megvoltak a sorpróbák mind a két szereposztásban. Magas a léc, de bátran átugrunk minden akadályt, zajlanak a próbák, majd augusztus 9-én beköltözünk a Sepsi Arénába, és augusztus 20-ig ki sem jövünk onnan – mondta a producer.

Forrás és kép: Székelyhon.ro