Több hírportál is beszámolt arról, hogy Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere kezdeményezte, hogy az önkormány több közterületet nevezzen át.

Az egyik Karácsonyt kedvelő portál közölte is, hogy mára kaptak meghívót az ünnepségre, ugyanis nem csak Baranyi Krisztina, hanem Christmas Gergely közösen jelenti be és avatja fel a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út utcatábláit.

Ezt a kis fricskának szánt szivárványos színességet nem kommentáljuk, helyette közre adjuk Kissné Kreuz Zita facebook bejegyzését.

Szólt valaki ennek a ferencvárosi nőszemélynek, hogy a dalai láma az egy cím, egy pozíció, a legfőbb tanító, a bölcsesség óceánja?

Nem Láma a neve, hanem most éppen Tendzin Gyaco, aki a 14. a dalai lámák sorában.

A D az rendben van, utcanévnél a pipacsot is nagybetűvel írjuk, de azért megjegyzem, nem Dalából származik, a dalai jelenti az óceánt, a láma a tanítót.

Most ezek képesek voltak legyártani így, hogy Dalai Láma, ezt az utca névtáblát-és nem volt senki, aki szóvá tegye?!

És erről hírt ad az összes haladó független objektív szó nélkül?!

És holnap nagy csinnadrattával Kriszti és Geri fel is avatja?!

Na, menjetek már a francba!

A püspöknél sikerült helyesen írni, az Ujgur Mártíroknál megint nem. Miért nevez el bárki Budapesten Mártír nevű ujgurokról utcát?

Plusz Budapesten „személyről a halála után – az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kialakításra kerülő – 5 éves időkorlát figyelembevételével lehet közterületet elnevezni, melytől csak Budapest díszpolgárai esetében térhet el a döntéshozó.”

A dalai láma él. Bár ugyan az nincs jelölve, hányadik lámára gondoltak-gondoltak?!-, és még ott a reinkarnáció is.

Mióta nyert polgárjogot az idiokrácia?