Bár vannak csekély különbségek a koronavírus elleni oltóanyagok között, minden vakcina biztonságos, ezért a kormány arra kér mindenkit, regisztráljon, és oltassa be magát – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Hangsúlyozta: miután a magyar lakosság 54 százalékát sikerült beoltani, az ország a társadalmi immunitás közelében van. A koronavírus elleni védettséget igazoló magyar igazolvány digitális verziója meg fog felelni az Európai Unió hasonló dokumentuma szabályainak június 15-éig. A miniszter közölte: a magyar védettségi igazolvány biztosítja Európában a legnagyobb szabadságot, mivel azt 11 ország elfogadja, Románia pedig a beutazási korlátozások nélküli „zöld zónába” sorolta Magyarországot.

A rendkívül alacsony fertőzöttségi adatokból az látszik, hogy véglegesen sikerült letörni a koronavírus-járvány harmadik hullámát – mondta a Kormányinfón Gulyás Gergely, és hozzátette: a pozitív tesztek aránya mindössze egy százalék ma hazánkban, és a tavaly nyárihoz közelítő kedvező fertőzési adatok vannak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is közölte, hogy az oltásokkal hazánk lényegesen jobban áll, mint  – Máltát kivéve – bárki az Európai Unióban.

Forrás és további infó: origo.hu