Mint azt az ellenzék igyekszik elhitetni a magyar polgárokkal, ez a kormány állítólag csak a saját érdekeit képviseli, nem törődik a kisebbségekkel, a valamiért hátrányt szenvedőkkel. És ha igen, akkor sem. Nos, globalista komák, akkor mit szóltok az alábbiakhoz?

‘2021. június 8-án szavazta meg a parlament a magyar jelnyelv használatáról szóló 2009. évi CXXV. törvény módosítását, amelyet Dr. Tapolczai Gergely siket képviselő, a SINOSZ elnökségi tagja nyújtott be a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által előkészített szakmai anyag alapján, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkárságának együttműködésével.

A 2022. január 1-től hatályba lépő módosítás előrelépés a siket és nagyothalló tanulók oktatáshoz való hozzáférésében és a foglalkoztatás területén elérhető jelnyelvi tolmácsszolgáltatás biztosítása által. A törvénymódosítás új eleme, hogy tolmácsot lehet bevonni az óvodákban, az integrált oktatásban, ill. a siketvak tanulóknak is.

Az óvodai nevelésben évi 150, általános iskolában, gimnáziumban, szakképző intézményben tanévenként 300 óra; a nappali felsőoktatásban és a levelező képzésben szemeszterenként 150, ill. 100 óra speciális tolmácsolási órakeret biztosított.

A módosítás kedvezően érinti a felnőttképzésben részt vevő siket és nagyothalló személyeket, mivel a képzésük 40%-ában igényelhetnek jelnyelvi tolmácsot. A speciális kommunikációs rendszereket használó és a siketvak személyeknek évi 30 óra térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatást biztosít.

Fontos változás, hogy a foglalkoztatottként és a vállalkozóként dolgozó hallássérült személyeknek évenként 50 óra ingyenes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás jár.

Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége”

Azt tudjuk, hogy a keresztény-konzervatív országvezetés (a globalisták szerint) az elmúlt 11 esztendőben egyetlen olyan döntést sem hozott, amely számukra elfogadható lenne. Most sem lesznek elégedettek, erre akár mérget is lehet venni. Már szinte hallani: Miért csak ennyi és nem annyi óra? Miért nem korlátlan a lehetőség?

Globálkáim, míg ti ültetek az ország nyakán, semmilyen lehetőséget nem teremtettetek meg. Úgyhogy legyen néma csend odaát!

(Címkép: Jelnyelvi tolmácsok. Kép: SINOSZ)