Átfutottam a térdepelős, szivárványos honlapokat, de a sokszínűség jegyében arról nem találtam beszámolót, hogy a BLM csoportokban forrongás van szervezetük botrányos pénzügyei miatt.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy a Black Lives Matter (BLM, A fekete életek számítanak) mozgalom társalapítójának, Patrisse Cullorsnak négy vidéki ház van a  tulajdonában, amelyek összesen mintegy hárommillió dollárt érnek. Természetesen a bíráló csoportok bejegyzéseit tavaly óta eltávolítják az alapítvány honlapjáról. A helyi csoportok elégedetlenségét az sem tudta csillapítani, hogy Cullors nemrég benyújtotta a lemondását.

Patrisse Cullors, a BLM társalapítója nem veti meg a luxust (Fotó: V4NA.com)

Mit lehet erre mondani?  Ha csak azt nem, a gazdagodás eme nagyszerű formája annyiban számít újdonságnak, hogy a fél világot letérdepeltetem a síbolásom előtt. S ehhez asszisztálnak focisták, politikusok, közéleti emberek könnyes. fátyolos szemekkel.

Hát ne csodálkozzunk, hogy erről egy sor sem jelent meg a demokratikus, független hírportálokon. Persze arról igen, hogy:

Térdelni nem provokáció, hanem az együttérzés jele – üzeni a budapesti ír nagykövetség.

Vagy:

Az alelnök támogatásáról biztosította az LMBTQ-közösséget.

Vagy:

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke és férje is kiment a washingtoni Pride-felvonulásra szombaton, egy rövid ideig együtt sétáltak a tömeggel. Így ő az első hivatalban lévő amerikai alelnök, aki kiment a felvonulásra.

Most már mindenki boruljon térdre előttetek?