Soros György megint Magyarországot sértegeti, most éppen azzal, hogy maffiaállamnak nevezi. Végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót – jegyezte be Facebook oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tegnap.

Dömötör Csaba azt írja: Amerikai médiumok nemrég arról számoltak be, hogy különböző technikákkal elérte, hogy 3 évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást. Ez nagyjából 5300 milliárd forintnak (!) megfelelő összeg. A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről.

A teherautónyi pénzt ábrázoló illusztráció forrása a Wall Street Journal, Fotó: Facebook/Dömötör Csaba

Nem áll meg itt a vérnyomásnövelő történet, mert a nagy adóelkerülő mások számára azért magasabb adókat követel. A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben (Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye).

Ha valaki azt kérdezné, hogy miért érkeznek Sorostól menetrendszerű sértegetések, választ kaphat, ha megnézi a Bécsbe költözött CEU-nak szánt beszédét. Ebben egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat. Ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent. Na, ez az, amit mi nem akarunk.

Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából.

Ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit.

Fotó: MH/Hegedüs Róbert