A belföldi sportinnovációk nemzetközi sikerét készíti elő a SportTech Hungary, hogy a magyar sportolók mellett a magyar sporttechnológia is világszintű elismerést szerezzen – hangsúlyozták a program pénteki projektzárójának felszólalói Budapesten.

Vincze Ottó miniszteri biztos a rendezvényen ismertette, hogy a SportTech Hungary Exportfejlesztési Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubator Zrt. együttműködésében jött létre, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jóváhagyásával. Létrehozását követően – tette hozzá – elkezdődött a nemzetközileg is versenyképes innovációk összegyűjtése, a szakmai háttér felépítése, üzleti találkozókat szerveztek, és népszerű magyar sportolókat kértek fel, hogy a tapasztalataikkal segítsék a programban részt vevő sportvállalkozásokat. Vincze Ottó beszámolója szerint 8 cég és termék képviselheti Magyarországot a világpiacon. A magyar sporttechnológia nemzetközi szinten is versenyképes, és szakszerű támogatással jelentős fejlődés előtt állhat.

A miniszteri biztost követően Kovács Ágnes méltatta a kezdeményezést. Az olimpiai bajnok úszó a céltudatosságot, a jól kigondolt stratégiát, az innovációt, és a kitartó munkát nevezte a siker feltételének. Ha mindez adott, akkor a sportolók és a magyar cégek együttműködése világpiaci sikereket eredményezhet – tette hozzá.

Fotó: 24.hu

Gyurta Dániel/24.hu

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó a sportvilág rohamos fejlődését emelte ki, amely – mint mondta a sporttechnológiát is folyamatos innovációkra készteti. A magyar sport – mint fogalmazott – már régóta világszínvonalú, és itt az ideje, hogy a magyar sportcégek is kilépjenek a nemzetközi színtérre.

A programban részt vevő Heartbit képviselője az érintett vállalkozások nevében köszönte meg a piacfejlesztési lehetőséget. Vilhelm Gábor szerint a támogató háttér segíthet megtalálni a kapcsolódási pontokat az üzleti élet és a sport világa között, és feltárhatja a magyar vállalkozások előtt álló nemzetközi piacokat.

Forrás:MTI

Kiemelt kép: Máthé Zoltán/MTI