A járvány visszaszorulása lehetővé tette, hogy újra induljon a turizmus és olyan népszerű, de kényszerűen szüneteltetett programok is ismét elérhetők legyenek, mint például a gyermekeket mozgósító Kajla, sőt újabb kalandokkal is bővült a turisztikai játék. Erről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő számolt be Facebook-videójában.

„Újraindítjuk az országot és ezzel együtt a nemcsak a belföldi, de a budapesti turizmust is! A főváros különösen megszenvedi a külföldi turisták hiányát. Az újraindításban kiemelt szerepe van a Kajla programnak, ami díjmentes utazást biztosít az alsó tagozatos gyerekeknek június 16 óta. Ez érvényes a MÁV és a GYESEV, valamint a Volánbusz járatain, és a BAHART valamint a Mahart egyes hajóin.

Két újdonságról is beszámolhatok!

Mostantól Budapest legizgalmasabb és talán legszebb útvonalait járhatják be a gyerekek, miközben rejtélyes feladványokat oldanak meg. A helyszínek között van a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd- és a Gellért tér környéke.

Kajla hazánk várainak és kastélyainak bemutatására szintén különleges játékkal készült. A gyerekek apródokként látogathatnak el a programhoz csatlakozott várakba és kastélyokba. Itt megbízólevelet kapnak és az ezen szereplő feladatot teljesítve apródból a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válhatnak, ráadásul egyedi, névvel ellátott oklevelet kapnak.

A Kajla program egyedülálló lehetőség a családok számára akár egynapos akár egész hétvégés kirándulásokhoz, ahogy lehetőség a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került turizmus számára is, az újbóli talpra állásra.

Magyarország csodás, fedezzük fel újra!”

(Címkép: Facebook)