Szeretjük a macikat, így van ez már kora gyermekkorunk óta. Ott van Teddy, aztán Micimackó, Maugli barátja és nevelője Balu, és persze Mása medvéje is, hát nem aranyosak? De, azok, ám a valódi mackók, főképpen, ha bocsot védelmeznek, életveszélyesek.

Aki Balatonhenye környékén túrázik, fokozott figyelemmel járjon az erdőben, mert medve talpnyomokra bukkant Balatonhenye közelében egy ismert túrablogger – adta hírül a vasarnap.hu. A Camino Steve néven publikáló férfi a saját weboldalán azt írta, egy erdészeti úton szaladt bele az állatra utaló jelekbe vasárnap.

„Eléggé sokkoló élmény a Balatonnál találni egy ilyen nyomot, hiszen mindenki csak a Bükk, Mátra, Börzsöny és Zemplén erdeiben fedezte fel eddig, hogy egy-egy medve járt arra korábban. Ilyen messzire és főleg ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el a zöldfolyosókon keresztül idáig egy medve sem” – jegyezte meg.

Camino Steve elmondása szerint több hazai és erdélyi szakértőt is megkérdezett, akik egybehangzóan azt állították, a nyomok valóban medvétől származnak.

„Látszik, hogy nem friss a nyom és a pár nappal ezelőtti jó nagy esőt követően járhatott erre az állat. Ráadásul mellette egy kisebb nyom is látható volt, így gyanítom, hogy egy nőstény medvéről és legalább egy bocsról lehet szó, így különösen fontos, hogy kellően készüljön fel minden túrázó!” – írta a blogger.

Vagyis jobb, ha nem akarjuk látni azt a medvét…

(Címkép forrás: Camino Steve blogja)