Azt eddig is tudtuk, hogy diktátori erényeket csillogtat a polgármester asszony, azt is, hogy lihegve, nyálcsorgatva csodálja a szivárványos nyomulást és imádattal fordul a számunkra közömbös BLM-mozgalom felé. Most már az is nyilvánvaló, hogy utálja a Fradit és a kerület testvérvárosait is.

A Fradi elnöke, Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésben tudósított arról, hogy Baranyi Krisztina, a IX. kerület ellenzéki polgármestere megtagadta az egyesület támogatását. Ezt írta:

„Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia. Az FTC jelene és jövője valamennyi ferencvárosi lakosnak a szívügye. Ez már 122 éve így van. Baranyi Krisztina mégis hátat fordított nekünk. 2020 elején csupán annyit kértünk, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük. Arra kértük a polgármestert, hogy ne nyerészkedjen az ország legsikeresebb klubján.
Végül Baranyi minden támogatást megvont a Fraditól. Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot.
Látjuk, hogy rá nem számíthat az FTC. Nem számít. Nélküle is folytatjuk a munkát. A sok száz gyerek, aki a Fradinál nevelkedik, minket igazol..”

Én pedig sosem gondoltam volna, hogy nem fradistaként ezek után azt mondom: Hajrá Fradi!

Ám Baranyi nem elégszik meg a sportegyesület elleni lépésével. Rátesz egy lapáttal, ezúttal a határainkon kívülre szakított magyarságnak is üzen: a testvérvárosi címereket is leszedette a képviselő-testület üléstermének a faláról. Mások mellett Beregszász, Pöstyén, Királyhelmec, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy jelképe is gyomoridegességet váltott ki a hölgyből.

Ellenben krokodilkönnyeket hullajtva jelenti be, hogy letörték a házasságkötő teremre kihelyezett szivárványos zászlót. Eszébe sem jut, hogy nyílt és undorító provokáció volt már a zászló kihelyezése is. Neki így tetszik, akkor így is kell lennie, különben dühbe jön.

És jött is a testületi ülésen, ahol nem az a döntés kapott többséget, amit előterjesztett. A kerületi Fidesz így számolt be a tegnapi ülésről:

Baranyi Krisztina továbbra sem kívánja testületi ülésen megvitatni Ferencváros közügyeit️, hiszen hiába szólították fel a polgármestert, hogy a pandémia alatt egy személyben meghozott döntéseivel számoljon el, és a képviselők szavazzanak róla, a kérést Baranyi elutasította.

A látványpolitizálást folytató polgármester a szivárványos zászló kihelyezését tartotta a legfontosabbnak a napirendi pontokat megelőzően, ami számunkra elfogadhatatlan – írták. Felidézték, hogy a Pinceszínház igazgatóválasztása kis híján botrányba fulladt, miután a jobbikos Szilágyi Zsolt képviselő az ülésen közölte: Baranyi Krisztina kabinetfőnöke, Somlai János fenyegetéssel akarta megszerezni a képviselők szavazatait a polgármester által támogatott jelölt (Komáromi György) megválasztásához.

Kitértek arra is, hogy az ülésen visszatérő téma volt Baranyinak a veszélyhelyzet ideje alatt egyedül hozott rendelkezése, az szmsz-módosítás, ami alapján két testületi ülés között továbbra is egy személyben hozhat döntéseket. A képviselők által ez ellen benyújtott javaslat tárgyalását a polgármester ellehetetlenítette. Még kínosabb volt a ferencvárosi baloldal számára, hogy képviselőtársuk Takács Zoltán méltatlanságáról tartottak szavazást. Az utolsó napirendi pontnál több órán át húzták az időt, hogy biztosítani tudják a minősített többséget, azonban végül nem sikerült összegyűjteni a szükséges számú szavazatot. A ferencvárosi baloldali pártok egymásban sem bíznak, képtelenek közösen kormányozni a kerületet – mutatott rá a helyi Fidesz.

(Címkép forrás: Vadhajtasok.hu)