Ahogy mi is beszámoltunk róla Pretty Woman cikkünkben, Boris Becker korábbi hatszoros Grand Slam-győztes teniszező a BBC szakértőjeként megjegyzést tett Fucsovics Márton barátnőjére.

Történ ugyanis, hogy a mérkőzés közben a kamera többször is elidőzött Böszörményi Anetten, Becker pedig a televíziós közvetítés közben úgy fogalmazott: 

Azt mondják, a magyar nők a világ legszebbjei. Ezt én nem tudom, de az biztos, hogy ő nagyon csinos. 

A Women in Sport (Nők a sportban) szervezet azonnal kikérte magának az ex-sportoló megjegyzését, amely szerintük szexista volt.

Az ügyben már sokan megszólaltak – mondjuk úgy, visszafogott megértő magyarázatokkal, de nem régen Böszörményi Anett is véleményt nyilvánított közösségi oldalán.

„Ha nő vagy, ez egy kedves bók egy férfitől. Csak azoknak jelent szexizmust, akiket nem ismernek el. Senkiről ne nyilatkozzanak az én nevemben. Remélem, egy nap ti is kaptok egy igazi férfitől hasonló bókot. Ha nő vagy, a csinos egy kedves jelző egy úriembertől.”

Hölgyem! Gratulálok intelligens soraihoz.

Hiába, a tenisz világban még élnek a tradíciók, bár úgy látszik, ide is szeretne betörni az őrület.

Ha szivárványos liberális civil és politikus hangadók fele annyira lennének intelligensek, mint Kegyed, bizonyára normálisabb világban élhetnénk.