Ahogy a Pesti tv-t vagy a 100 tagú cigányzenekart Niedermüller elüldözte Erzsébetvárosból, úgy tette ezt a józsefvárosi balos polgármester, Pikó András a Zászlómúzeummal. Hiába, az ellenzéknek ellensége minden, ami hagyomány, kultúra és magyar.

Pikó áldásos ténykedésének sok más „gyümölcsét” is élvezhetik a kerület lakói. Ő volt az, aki „lecserélte” az addig a közétkeztetésért felelős kft-t egy külföldi tulajdonú vállalkozásra, melynek konyhájában az ellenőrzés ismeretlen eredetű alapanyagokra és romlott ételekre is bukkant. Ő vette el a 13. havi jutalmat a kerület szociális és egészségügyi dolgozóitól és sikerült elérnie, hogy a Józsefvárosból ismét a régi, zűrös „nyócker” legyen. A hajléktalanok azt tesznek most, amit akarnak, jöhetnek a drogosok is, nem zavarja őket senki.

A zászlómúzeum viszont zavarta – Pikót.

Kocsis Máté, a kerület volt polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy sikerült megmenteni a kiebrudalt múzeumot. Ezt írta bejegyzésében:

„Összefogtunk a Zászlómúzeum megmentéséért. Pikó András polgármester bezáratta, de a kormány segítségével átköltöztettük a gyűjteményt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba. Nagy különbség a baloldal és a jobboldal között: ők a rombolásban érdekeltek, mi az értékmentésben.”