Európa legnagyobb kulturális városfejlesztését lejáratva igyekszik támogató aláírásokat gyűjteni az ellenzéki előválasztásra Oláh Lajos egy nagy méretű hirdetéssel a Facebook oldalán. A kommentelők ugyanakkor egyértelműen a DK-s képviselő tudtára adták: elégedettek a Liget-projekt részeként zajló fejlesztésekkel, így nem vevők az uszításra – írta a Magyar Nemzet.

Oláh Lajos szerint a Liget-projekt részeként zajló építkezések keveseknek pénzt, sokaknak viszont csak csalódást jelent, így arra buzdította a híveit, hogy állítsák meg a városrombolást, és óvják meg a Városligetet.

A gyurcsányista politikus felhívása viszont süket fülekre talált, sőt néhány kommentelőt leszámítva a többség elég világosan a tudtára adta, hogy nem vevő a Liget-projekt elleni uszításra, ugyanis elégedett az eredménnyel.

Ez a „hirdetés” azoknak szól, akik nem jártak ott (és ők könnyen manipulálhatóak), és elhiszik azt a képet végleges állapotnak” – írta egy egyik hozzászóló, majd egy következő így folytatta:

„Ami eddig kész van, az szuper! Mindenki a csodájára jár! Elég csak kimenni és megnézni, mennyi ember szereti!” – hangsúlyozta.

Volt olyan is, aki azt tanácsolta, a DK-s képviselőjelöltnek, hogy menjen ki és nézze meg a saját szemével, hogy ami elkészült a ligetben, az milyen, utána uszítson ellene. Egy másik kommentelő pedig megjegyezte, ő vasárnap járt a Városligetben, és úgy látszik, előle eldugták azt a rengeteg betont vagy a sok fától-fűtől nem látszott, majd szintén azt tanácsolta a projektet bírálóknak, hogy inkább nézzenek szét a saját szemükkel, és ne az ellenzéki hozzászólásokat olvassák.

Persze nem Terézváros és Erzsébetváros DK-s országgyűlési képviselője az egyetlen, aki a legtöbbet díjazott városfejlesztés ellen igyekszik hangulatot kelteni, azt szajkózva, hogy beépítik és lebetonozzák a ligetet, ami ezáltal elveszíti közpark jellegét. Emlékezetes eset Budapest főpolgármester-helyettesének, Kerpel-Fronius Gábornak az akciója aki egyebek
mellett a Városliget túlterheltségére hivatkozva azt javasolta, hogy az új Nemzeti Galéria a Budai Várnegyedben található Szent György téren épüljön meg.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatják el