Lengyelországban aláírásgyűjtés indult a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására

Minél nagyobb ellenszélben kell harcolnunk, annál többször bebizonyosodik, hogy a magyar–lengyel barátság megtörhetetlen. A nemzetközi LMBTQ-lobbi egyre hangosabban uszít hazánk ellen, azonban most sem hagynak cserben a bajtársak: aláírásgyűjtést indított egy lengyelországi civil szervezet a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására, a múlt héten kezdődött, folyamatban lévő akciót keddig több mint négy és fél ezren támogatták.

Az aláírásgyűjtést szervező lengyel életvédő társaság, az Élet és Család Alapítvány (Fundacja Zycie i Rodzina) a varsói magyar nagykövetnek címzett petícióban megállapítja: a június közepén elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényre az LMBTQ-körök, valamint az őket támogató kormányok, az Európai Unió és a média “a magyar kormány elleni kíméletlen kampánnyal” reagált. Az aláírók támogatásukat fejezik ki a magyar kormányzatnak, és azt kérik, hogy ne hátráljon meg az LMBTQ-lobbi nyomásgyakorlása előtt. Reményüket fejezik ki, hogy Lengyelországban is lehetőség nyílik majd a magyarországihoz hasonló szabályozás bevezetésére.

A petíciót a konzervatív média, köztük a DoRzeczy hetilap, a niezalezna.pl hírportál és a TV Republika hírtelevízió honlapjain terjesztik – ismertette hírportálján a varsói Waclaw Felczak Lengyel–Magyar Együttműködési Intézet. A DoRzeczy főszerkesztője, Pawel Lisicki júniusi, Orbán bölcs lépése című kommentárjában valódi áttörésnek és a bátorság megnyilvánulásának nevezte a magyar törvényt.

A nyugat-európai országokban egyre határozottabb a baloldali és liberális ideológia túlsúlya, annál fontosabb, hogy akadnak politikusok, akik képesek szembe szállni ezzel az irányzattal– áll a cikkben.

Az ilyen politikusok nem a kívülről befogadott, betanult szlogeneket ismételgető bábuk és papagájok szerepében lépnek fel a történelem színpadán, hanem erős jellemről tesznek tanúságot (…), védik az alapvető értékeket és elveket – írta Lisicki, hozzáfűzve: ő maga éppen ezért üdvözli, hogy a magyar Országgyűlés megszavazta az Orbán Viktor vezette Fidesz által beterjesztett gyermekvédelmi törvényt.

Köszönjük bajtársak!-nyilatkozták az aláírásszervezők!

Forrás: pestisracok.hu/MTI;

Fotó: PS