Sikertelen járványkezelésről beszélt Karácsony Gergely Pogátsa Zoltán baloldali közgazdásznak a 99 Podcast legutóbbi adásában.

– Elképesztő nagy erővel mutatta meg ennek a rendszernek a gyenge pontjait, hogy az egészségügyi ellátórendszer képtelen volt egy ilyen helyzetben helytállni, hogy a szociális ellátórendszerre milyen elképesztő terheket rakott ez. Bizonyíthatóan egy sikertelen járvány- és válságkezelés után vagyunk – hangoztatta a baloldali miniszterelnök-jelölt.

A főpolgármester nem először igyekszik pánikot és bizonytalanságot kelteni támogatói körében, egy hónapja ismét a keleti oltóanyagokat vette célba kampányában.

– Sok ezer idős ember aggódik, jelent-e számukra valódi védettséget a kínai vakcina, most a kormány nem bújhat gyáván a gyógyszergyártók szoknyája mögé. A kormánynak vállalnia kell a cselekvés felelősségét, és intézkednie kell mihamarabb, hogy akiknél nem eredményezett védettséget a kínai oltás, azok kaphassanak valóban hatékony vakcinát – közölte Karácsony Gergely.

Korábbi cikkünk rámutatott arra: nem véletlen, hogy a Párbeszéd politikusa a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása időpontjára időzítette a fővárosi ingyenes antigénszűrést, hogy a tudományosan megkérdőjelezhető, de könnyen kommunikálható eredményekkel pánikot keltsen a keleti vakcinákkal oltott, főleg idős emberek körében.

Forrás: Dimenzió egészségközpont

Forrás: Dimenzió egészségközpont

A felhívásban célzottan a Sinopharmmal oltott hatvan év felettieket szólították meg, ugyanis valóban előfordul olyan eset, hogy a második oltás után sincs a szervezetben egyszerű tesztekkel mérhető antitest. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora ezzel szemben világosan közölte: az ellenanyagszint pontosan nem mérhető.

Érdekesség, hogy a baloldal miniszterelnök-aspiránsa ugyanebben a podcast-adásban dicsérettel illette Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági modelljét, elejtve egy kritikát a saját szekértábora felé.

– Az elmúlt – nagyjából 2019-ig vagy a járvány beköszöntéig – volt egy gazdasági növekedés. A magyar ellenzék kevésbé vette azt komolyan, hogy itt azért volt egy komoly reálbér-növekedés, tehát ennek a modellnek a működőképességét eddig egyfajta nézőpontból sok minden igazolta – mondta szó szerint Karácsony Gergely, miközben főpolgármesterré választása előtt törpepártja, a Párbeszéd ezen béremelkedések „kudarcát” hangoztatta kampányai során.

„Az elmúlt évek nem kedveztek a bérből és fizetésből élők számára. […] Az életszínvonal nem közeledett, hanem távolodott az EU-s átlagtól, a hétköznapi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem lehet megélni a tisztességesen végzett munkából. A tisztes megélhetést biztosító munka, munkahely ma azok számára, akik munkanélküliek, vagy az ellátás fejében közmunkát végeznek, még távolabb van a realitásoktól” – írták a párt honlapján még 2014-ben.

Forrás: magyarnemzet.hu

Kiemelt kép: blikk.hu